Batmadan önce dünyanın en zenginlerindendi... Kripto şirketi FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried tutuklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Batmadan önce dünyanın en zenginlerindendi... Kripto şirketi FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried tutuklandı

DÜNYA Haberleri

Kurduğu kripto para şirketiyle 32 milyar dolarlık servet edinen ve dünyanın en zengin insanları arasına giren Sam Bankman-Fried ABD hükümetinin talebi üzerine Bahamalar'da tutuklandı.

Kasım ayında iflas başvurusu yapan kripto para şirketi FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried, Amerika Birleşik Devletleri'nin talebi üzerine Bahamalar'da tutuklandı. Bahamalar yetkilileri yaptıkları açıklamada, Bankman-Fried'ın ABD'nin suç duyurusunun ardından tutuklandığını aktardı. Bahama Başsavcısı Ryan Pinder, ABD'nin resmi bir talepte bulunması halinde Bankman-Fried'i ABD'ye iade edeceklerini söyledi.

Bahamalar Başbakanı Phillip Davis de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Davis, "Bahamalar ve ABD'nin halkın güvenine ihanet eden ve kanunları çiğneyen FTX ile bağlantılı tüm bireylerin hesap vermesinde ortak çıkarları var" şeklinde konuştu. 

32 MİLYAR DOLAR VARLIĞIYLA EN ZENGİNLERDENDİ

Sam Bankman-Fried, FTX hakkında önümüzdeki hafta ABD Kongresi önünde ifade vermeye hazırlanıyorr. Şu anda ABD'de kripto para borsasının çöküşü soruşturuluyor. ABD Temsilciler Meclisi mali hizmetler komitesi Cuma günü yaptığı açıklamada, FTX'in yeni atanan CEO'su John Ray ve Bankman-Fried'in 13 Aralık'ta bilgi vereceğini söyledi.

Bankman-Fried, FTX'in çöküşünden önce tahminlere göre 3servete 2 milyar dolarlık sahipti. O tarihlerde kripto para şirketinin CEO'su, dünyanın en zengin insanları arasındaydı. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile sorunlar yaşayan FTX, likidite sorunlarıyla boğuşmaya başladı. 

(The Guardian)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...