Beyaz Saray Avrupalı liderlerle doldu! Trump, Hamas'ı hedef aldı

Avrupa'nın liderleri Ukrayna lideri Zelenskiy’yi Trump’tan “korumak” için Washington’a akın ederken, ABD Başkanı Trump sosyal medya hesabından hem Hamas’a hem de Avrupa liderlerine sert mesajlar verdi. “Hiç bu kadar çok Avrupalı lider aynı anda Beyaz Saray’da bulunmamıştı” diyen Trump, Hamas’a yönelik çıkışıyla da tansiyonu yükseltti.
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Avrupalı liderlerle Beyaz Saray’da yapılacak kritik görüşme öncesinde sosyal medya hesabından Hamas ve Avrupalı liderler hakkında açıklamalarda bulundu.
"Beyaz Saray’da önemli bir gün yaşandığını" söyleyen Trump, aynı anda bu kadar çok Avrupalı liderin ilk kez Washington’da bulunduğunu belirtti. Amerika için “büyük bir onur” olduğunu ifade etti.
Trump paylaşımında, “Beyaz Saray’da büyük bir gün. Daha önce hiç bu kadar çok Avrupa lideri aynı anda burada bulunmamıştı. Amerika için büyük bir onur!!! Bakalım sonuçlar ne olacak???” ifadelerini kullandı.
"6 AYDA 6 SAVAŞI BİTİRDİM, BİRİ NÜKLEER FELAKETTİ"
Trump, kendi liderliği altında savaşların sona erdiğini savunarak, "Eğer geçen dönem de başkan ben olsaydım, bunca savaş asla yaşanmazdı. Ne yaptığımı çok iyi biliyorum ve bu çatışmalar üzerinde yıllarca çalışmış insanlardan tavsiye almaya ihtiyacım yok. Onlar bu savaşları hiçbir zaman durduramadı" dedi.
Trump açıklamasında şu ifadeler öne çıktı
"6 ayda 6 savaşı bitirdim, bunlardan biri muhtemel bir nükleer felaketti. Buna rağmen Wall Street Journal’ı ve hiçbir fikri olmayan diğer insanları okuyup dinlemek zorundayım. Bana, Rusya/Ukrayna FELAKETİ’nde neyi yanlış yaptığımı söylüyorlar. Bu, Uykucu Joe Biden’ın savaşı, benim değil. Ben sadece bu savaşı durdurmak için buradayım, daha fazla tırmandırmak için değil. Bu insanlar ‘APTAL’, sağduyudan, zekâdan ve anlayıştan yoksun. Yalnızca mevcut Rusya/Ukrayna felaketini daha da çözülmez hale getiriyorlar. Hafif sıklet ve çok kıskanç eleştirmenlerime rağmen, bu işi bitireceğim — her zaman yaparım!"
Öte yandan Trump mesajında, ““Geriye kalan rehinelerin dönüşünü ancak Hamas’la yüzleşilip yok edildiğinde göreceğiz!!! Bu ne kadar erken gerçekleşirse, başarı şansı o kadar artar. Unutmayın, yüzlerce rehinenin serbest bırakılması için müzakere eden ve onları İsrail’e (ve Amerika’ya!) getiren bendim. Sadece 6 ay içinde 6 savaşı bitiren bendim. İran’ın nükleer tesislerini YOK EDEN bendim. Kazanmak için oynayın ya da hiç oynamayın! Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim!” ifadelerini kullandı.

'EMPERYALİST' ŞAKASI DOLAŞIMA DÜŞTÜ
Alaska Anchorage’de düzenlenen uluslararası zirvenin kulislerinde yaşanan diyaloglar da sosyal medyada gündem oldu. Görüşmelerin başlamasını beklerken ABD’li senatör Marco Rubio, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un kıyafetini övdü ve “Gömleğini beğendim” dedi.
Buna esprili bir şekilde cevap veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “İma mı bu? Sana verir!” sözleriyle salonda gülüşmelere neden oldu.
Lavrov, daha önce üzerinde “SSCB” yazılı bir kazakla göründüğünü hatırlatarak bu yorumların oradan kaynaklandığını söyledi. Putin ise bu kez ABD Dışişleri Bakanı’na dönerek Lavrov’u işaret etti ve alaycı bir şekilde “Emperyalist” ifadesini kullandı.