ABD Başkanı Biden'in 11 ajanı ısıran köpeği Beyaz Saray'dan kovuldu

Düzenleyen: / Kaynak: CNN International
- Güncelleme:
ABD Başkanı Biden'in 11 ajanı ısıran köpeği Beyaz Saray'dan kovuldu

DÜNYA Haberleri  / CNN International

ABD Başkanı Joe Biden'in 11 gizli servis ajanını ısıran cins köpeği Commander'in lüks hayatı sona erdi. Commander, güvenlik gerekçesiyle Beyaz Saray'dan kovuldu

ABD Başkanı Joe Biden’in 2 yaşındaki cins köpeği Commander, Beyaz Saray’da birçok gizli servis ajanını ısırmasıyla gündemi işgal ediyordu. Geçtiğimiz günlerde de bir ajanı ısırması sonrasında köpeğin Beyaz Saray’da gönderilmesine karar verildi.

First Lady Jill Biden’ın sözcüsü, Commander’ın artık Beyaz Saray’da kalmadığını açıkladı. Sözcü, Başkan Biden ve eşinin Beyaz Saray personelinin sağlığını çok önemsediğini ifade ederek “Commander şu anda Beyaz Saray’da değil. Sonraki adımlar değerlendiriliyor” dedi. Köpeğin şu anda nerede olduğunu açıklamayan sözcü, bu süreçte ajanların çok sabırlı davrandığını da sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Biden'in 11 ajanı ısıran köpeği Beyaz Saray'dan kovuldu

11 AJANI ISIRDI

Commander son olarak cumartesi günü Biden’ın Beyaz Saray’daki çalışma odasının balkonunda görülmüştü. ABD Gizli Servisi köpeğin 11 ajanı ısırdığını duyurmuş, ABD basını ise asıl sayının bunun çok üzerinde olduğunu yazmıştı.

ABD merkezli CNN’in geçtiğimiz günlerde aktardığı habere göre, Commander, bir gizli servis ajanını da ısırdı. Commander’in karıştığı ısırma vakallarının çoğunlukla ciddi derecede yaralanmaya neden olduğu ve tıbbi yardım alınmasını zorunlu kıldığı bildirilmişti. Öyle ki, Kasım 2022’de ısırılan bir görevlinin acil müdahale için hastaneye kaldırıldığı aktarılmıştı.

Biden, daha önce de diğer köpeği Major’ı agresif davranışları nedeniyle bir arkadaşına vermişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...