Bilim adamları DNA örneği aldı: 116 yaşında ve hâlen turp gibi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bilim adamları DNA örneği aldı: 116 yaşında ve hâlen turp gibi

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İspanya'da yaşayan ve dünyanın en yaşlı kadını olan 116 yaşındaki Maria Branyas, bilim adamlarının dikkatini çekti. Araştırmacılar, sağlığının sebebini bulabilmek için kadından DNA örneği alırken, yaşlı kadın ise 'zehirli insanlardan' uzak durduğunu ve düzenli olarak yoğurt yediğini söyledi.

MEHMET EMİN ARVAS - İspanya’da 116 yaşındaki Maria Branyas, dünyanın en yaşlı kadını. Ülkesinde “Süper Babaanne” olarak adlandırılan Branyas’ın, ilerleyen sağlığına rağmen biraz işitme kaybı ve hareket kabiliyetindeki hafif azalma dışında hiçbir sağlık problemi yok. 'Süper Babaanne'de, yaşıtlarının aksine herhangi bir kalp-damar hastalığı da mevcut değil.

BİLİM ADAMLARININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Covid, iç savaş, şiddetli deprem ve büyük bir yangından sağ çıkan Branyas’ın sağlığı, bilim adamlarının da dikkatini çekti. Araştırmacılar, sağlığının sebebini bulabilmek için kadından DNA örneği aldı. Elde edilecek verilerin, insanların sağlıklı bir hayat sürmeleri için yardımcı olması bekleniyor.

Genetik alanında dünyanın önde gelen isimlerinden İspanyol araştırmacı Dr. Manel Esteller, Olot’taki evini ziyaretinden sonra “Kadın inanılmaz. Tamamen aklı başında. Dört yaşındayken yaşadığı olayları bile etkileyici bir netlikle hatırlıyor” dedi.

Branyas “zehirli insanlardan” uzak durduğunu, her şeyde aşırılıktan kaçtığını ve düzenli olarak yoğurt yediğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...