Brezilya’nın eski Başkanı Bolsonaro hastaneye kaldırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Brezilya’nın eski Başkanı Bolsonaro hastaneye kaldırıldı

DÜNYA Haberleri

Brezilya’da destekçileri yeni hükümeti protesto ederek sokaklara dökülürken, ABD'de bulunan eski Başkan Jair Bolsonaro ise karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Geçen yıl ekim ayında Brezilya'daki devlet başkanlığı seçimlerini kaybedince aralık ayında ABD’ye gelen eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro karın ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Bolsonaro’nun sağlık durumuna ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Bolsonaro, Eylül 2018’de Brezilya’nın Minas Gerais eyaletindeki bir miting sırasında bıçaklanmasından bu yana “karın ağrısı” şikayetiyle daha öncede hastaneye kaldırılmıştı.

Bolsonaro, Brezilya Devlet Başkanı Luis Inacio Lula da Silva’nın göreve başladığı 1 Ocak’tan önce ABD’ye gelmişti.

BREZİLYA'DA SOKAKLAR KARIŞTI

Brezilya'da eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçisi yüzlerce kişi, Ulusal Kongre'ye baskın düzenledi. Ülke basınında çıkan habere göre, ordudan müdahale talebiyle slogan atan gruplar, polis bariyerini aşarak Kongre binasına girdi.

Bolsonaro destekçisi yüzlerce kişi, polisin yoğun gazlı müdahalesi sonucu binalardan çıkarıldı. Ara ara polis ile siviller arasında çatışma da yaşanırken, 150 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...