Dendias ilk kez açıkladı: Asla unutmayacağım, Erdoğan izin verdiği için minnettarım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dendias ilk kez açıkladı: Asla unutmayacağım, Erdoğan izin verdiği için minnettarım

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, verdiği bir röportajda görev süresi boyunca unutamadığı anlardan bahsederek dikkat çeken bir itirafta bulundu. Dendias, 29 Haziran 2022'de Madrid'deki NATO zirvesinde yaşanan olayların perde arkasını anlatırken, Erdoğan'a ise minnettar olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın en büyük gazetelerinden Kathimerini'ye röportaj veren Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakanlığı süresince, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini de değerlendiren Dendias, iki ülke arasındaki en tehlikeli krizin 2020'de yaşandığını belirterek Türk araştırma gemisi 'Oruç Reis' nedeni ile Ankara-Atina hattında tansiyonun yükseldiğini ve savaşın eşiğine gelindiğini belirtti.

DENDİAS'IN UNUTAMADIĞI AN...

Yunanistan'ın eski Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD Senatosunda 'Türkiye'ye F-16 satışı yapmayın' çağrısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Artık benim için Miçotakis diye birisi yok' diyerek Yunanistan'a sert tepki göstermesini hatırlatan Dendias, köprülerin yıkıldığı bu dönemde unutamadığı bir anı paylaştı.

'İZİN VERDİĞİ İÇİN MİNNETTARIM'

Bu krizden kısa bir süre sonra 2022'de NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yollarının kesiştiğini belirten Dendias, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mevlüt Çavuşoğlu'nun acil iletişim gerektiren konular hakkında benimle konuşmasına izin vermesini istedim. Erdoğan orada hemen cevap vermedi. Ancak izin verilmiş olmasına minnettarım, çünkü birkaç saat sonra meslektaşım ile buluştuk ve oldukça uzun süre konuştuk. Bu, uzun bir aradan sonra Yunan ve Türk yetkililer arasında gerçekleşen ilk iletişimdi" dedi. 

Dendias ilk kez açıkladı: Asla unutmayacağım, Erdoğan izin verdiği için minnettarım

YENİ DÖNEMDE 'YAKIN İLİŞKİLER' VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta kazandığı seçim zaferini ve Türkiye'deki yeni dönemi de değerlendiren Dendias, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece iç politikada değil, uluslararası ilişkilerde de yeni bir başlangıç yapmaya çalıştığı aşikar. Bu yeni başlangıç noktasının hangi yönde ilerleyeceği konusunda bir sonuca varmak için elbette çok erken. Burada önemli soru Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21. yüzyıl Türkiye'si için ne istediğidir. Erdoğan'ın Avrupa ve Yunanistan ile yakın ilişkiler arzulayan müreffeh bir Türkiye'nin yönünü seçmesini arzu ederim" ifadelerini kullandı.

Dendias ilk kez açıkladı: Asla unutmayacağım, Erdoğan izin verdiği için minnettarım

Dendias açıklamasında ayrıca Türkiye ve Yunanistan arasında yumuşayan ilişkilere de değindi ve "Türkiye ile ilişkilerimizde yaratılan fırsat penceresinin açık kalmasını diliyorum." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...