DSÖ 'Çin verilerine inanmıyoruz' diyerek açıkladı: Tehlike devam ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
DSÖ 'Çin verilerine inanmıyoruz' diyerek açıkladı: Tehlike devam ediyor

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin'de yeniden yükselişe geçen koronavirüs vakalarına ilişkin açıklanan verilerin doğruluğuna inanmadıklarını duyurarak, dünya genelinde koronavirüs tehdidinin hala devam ettiğini açıkladı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgının başladığı yıla kıyasla dünyanın klinik bakım yönetimi, aşı ve tedaviler anlamında daha iyi durumda olduğuna işaret etti.

'TEHLİKE DEVAM EDİYOR'

Ghebreyesus, sağlanan açık ilerlemelere rağmen COVID-19 tehlikesinin devam ettiğini vurgulayarak, "Tedavi, test ve aşıya erişimde hala büyük eşitsizlikler var. Böylece COVID-19 genel olarak sağlığımız, ekonomilerimiz ve toplumlarımız için tehlikeli bir virüs olmaya devam ediyor. Bildiğimiz kadarıyla her hafta yaklaşık 10 bin kişi COVID-19 nedeniyle yaşamını yitiriyor. Gerçek bilanço muhtemelen daha fazla." dedi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, son haftalarda, özellikle grip dahil olmak üzere, solunum yolu hastalıklarının yaygın olduğu Kuzey Yarım Küre'nin ılıman bölgelerinde, hastaneye yatışlar ve sağlık sistemlerinin baskı altında kaldığına yönelik raporların da arttığına değindi.

'TÜM ÜLKELERİ VERİLERİ PAYLAŞMAYA DAVET EDİYORUZ'

Çin'deki sirkülasyon nedeniyle vakaların yüksek olduğunu ve kapsamlı verilerin kendilerine ulaşmadığını ifaden eden Ghebreyesus, "Bu veriler, DSÖ ve dünya için çok yararlı. Tüm ülkeleri bunları paylaşmaya davet ediyoruz. Veriler, DSÖ'nün mevcut duruma ilişkin düzenli, hızlı ve güçlü değerlendirme yapması için gerekli olmaya devam etmektedir." dedi.

25 ÜLKEDE XBB.1.5 ALARMI!

Ghebreyesus, Çin dışında, ilk kez Kasım 2022'de tespit edilen Omicron alt varyantı XBB.1.5'in (BA.2 alt varyantının iki türevinin birleşmesiyle ortaya çıktı), ABD ve Avrupa'da artmakta olduğunu ve şu anda en az 25 ülkede tespit edildiğini aktardı.

'ÇİN VERİLERİNE İNANMIYORUZ'

Öte yandan Çin'de hızla artan Covid-19 vakaları endişeyi büyütürken, DSÖ Acil Sağlık Programı Direktörü Mike Ryan'da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Çin'de açıklanan verilerin doğru olup olmadığıyla ilgili kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.

Halen Çin'deki tüm verilerin kendileriyle paylaşılmadığını söyleyen Ryan, "Çin tarafından paylaşılan hastalığa ilişkin güncel verilerin, hastaneye yatış oranlarının, yoğun bakımdaki hasta sayısının ve özellikle ölü sayılarının doğru olduğuna inanmıyoruz" dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...