'Filistin'e özgürlük' diyerek kendini yakmıştı: ABD'li askerin adı Filistin'de bir sokağa verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
'Filistin'e özgürlük' diyerek kendini yakmıştı: ABD'li askerin adı Filistin'de bir sokağa verildi

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde 'Filistin'e özgürlük' diyerek kendini yakan ABD askeri Aaron Bushnell'in adı Filistin'de bir sokağa verildi.

ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli asker Aaron Bushnell, geçen ay ABD'nin Gazze çatışmasında İsrail'e verdiği desteği protesto etmek amacıyla Washington'daki İsrail büyükelçiliği önünde kendisini ateşe vermişti.

NTV'nin aktardığına göre, Eriha Belediye Başkanı Abdul Karim Sidr, Bushnell'in Filistinliler için "her şeyini feda ettiğini" söyledi.

Sidr, “Biz onu tanımıyorduk, o da bizi tanımıyordu. Aramızda hiçbir sosyal, ekonomik, siyasi bağ yoktu. Paylaştığımız şey özgürlük sevgisi ve bu saldırılara karşı durma arzusuydu” dedi.

Eriha belediye meclisi üyesi Amani Rayan ise, Bushnell'in "tüm ayrıcalıklarını Gazzeli çocuklara verdiğini" belirtti.

Rayan, "Bushnell davamızı yeniden alevlendirmek için güçlü bir kıvılcım yakmak istedi" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, 24 Şubat'ta, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim" demiş ve başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti.

Üzerinde askeri üniformasıyla Bushnell, nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...