Fransız fabrikaları Ukrayna'ya çalışıyor: 72 adet topçu sistemi üretilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransız fabrikaları Ukrayna'ya çalışıyor: 72 adet topçu sistemi üretilecek

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünyanın gözü Orta Doğu'ya kaymasına rağmen Rusya-Ukrayna Savaşı bütün hızıyla devam ederken NATO ve ABD'nin teşvikiyle sürdürülen Ukrayna yardımlarına bir yenisi daha eklendi. Fransa'dan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ordusunu desteklemeyi amaçlayan proje kapsamında bu yıl içinde 72 adet topçu sistemi üretileceği belirtildi.

Fransa'nın bu yıl Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna için 72 Caesar topçu sistemi üreteceği bildirildi.

Fransa Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ordusunu kısa ve uzun vadede desteklemeyi amaçlayan Fransa ve ABD öncülüğünde kurulan "topçu koalisyonu" girişiminin açılışı, başkent Paris'te yapıldı.

Fransız fabrikaları Ukrayna'ya çalışıyor: 72 adet topçu sistemi üretilecek

Ukraynalı mevkidaşı Rustem Umerov'un video konferans yoluyla katıldığı açılışta konuşan Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, devlete ait Fransız savunma şirketi Nexter'in ürettiği taktik tekerlekli araca monte edilmiş CAESAR topçu sistemlerinden 6'sının gelecek haftalarda Ukrayna'ya gönderileceğini belirtti.

Bakan Lecornu, şirketin Ukrayna için bu yıl 72 topçu sistemi üreteceğini, bunların 12'sinin finansmanının Fransa tarafından sağlanacağını kaydetti.

'SADAKA DEĞİL, KENDİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna ve Rusya arasında müzakerelerin başlamasının, Ukrayna'nın sahada güçlü durmasıyla bağlantılı olduğunu belirterek, "Bunun yolu da Ukrayna'ya daha fazla silah vermekten geçiyor." dedi.

Fransız fabrikaları Ukrayna'ya çalışıyor: 72 adet topçu sistemi üretilecek

Küresel güvenlik tehditlerinin değişen doğasına vurgu yapan Stoltenberg, NATO'nun bölgesel bir ittifak olmaya devam ettiğini, ancak dünyada yaşanan güvenlik tehditleri ve çatışmaların yalnızca bölgesel değil, küresel etkilerinin olduğuna değindi.

Ukrayna'ya desteğin süreceği mesajını veren Stoltenberg, "Ukrayna'ya verilen destek hayırseverlik değil, kendi güvenliğimize yaptığımız yatırımlardır ve bu nedenle müttefikler eşi benzeri görülmemiş bir destek sağlamıştır." dedi.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...