G7 Zirvesi başlıyor! Liderler Japonya’ya akın ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
G7 Zirvesi başlıyor! Liderler Japonya’ya akın ediyor

DÜNYA Haberleri

Japonya'nın bu yılki başkanlığında G7 zirvesi Hiroşima'da düzenleniyor. Hiroşima'daki zirve, G7 liderleri için hukukun üstünlüğüne dayalı uluslararası düzeni sürdürme konusundaki güçlü kararlılıklarını gösterme ve küresel çaplı meydan okumalara karşı gösterecekleri tepki açısından tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor.

Japonya'nın Hiroşima kenti G7 Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor.

Cuma günü başlayacak zirve öncesinde güvenlik önlemleri Hiroşima’da üst düzeye çıkarıldı.

Hiroşima’da zirvenin güvenliğini sağlamak için 3 bin polisin yanı sıra çevre eyaletlerden gelen 21 bin personel görevlendirildi.

G7 Zirvesi başlıyor! Liderler Japonya’ya akın ediyor

G7 LİDERLERİ JAPONYA'YA GELDİ

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek G7 zirvesinin katılımcılarından ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni bugün Japonya’ya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Olaf Schol, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michael ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in de yarın zirveye katılması bekleniyor.

G7 Zirvesi başlıyor! Liderler Japonya’ya akın ediyor

ULUSLARARASI MESELELER GÜNDEMDE OLACAK

Zirvede, devam eden Ukrayna-Rusya Savaşı başta olmak üzere uluslararası gündemi ilgilendiren konuların masada olması bekleniyor.

Dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak bilinen Japonya’da eski Başbakan Shinzo Abe'nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi ve son olarak mevcut Başbakan Fumio Kishida'ya el yapımı patlayıcı ile saldırı girişiminde bulunulması güvenlik endişelerine neden olmuştu.

Japonya hükümeti, G7 zirvesi nedeniyle güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını duyurdu.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...