Guterres'ten Gazze için 'insani ateşkes' çağrısı: Ramazan bunun için fırsat olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Guterres'ten Gazze için 'insani ateşkes' çağrısı: Ramazan bunun için fırsat olabilir

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'de insani ateşkes istediklerini belirten Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ramazan ayının buna ulaşmak için çok iyi bir fırsat olabileceğini söyledi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik olarak sürdürdüğü saldırılar devam ediyor. Özellikle sivillerin olduğu bölgeleri hedef alan işgalci İsrail ordusu, 30 binden fazla insanı katletti, ölenlerin çoğu ise kadın ve çocuklar.

Saldırılar tüm dünyanın tepkisini toplamaya devam ederken, bir yandan da ateşkes ile ilgili görüşmeler sürüyor. 2023'ün son haftalarında birkaç günlüğüne ilan edilen insani ara ile birlikte rehine takası gerçekleşmiş, ara biter bitmez İsrail saldırılarına devam etmişti.

Arabulucu ülkeler, kalıcı ateşkes için çalışmalarını sürdürüyor. Son açıklama ise Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten geldi.

İtalyan 'Nove' televizyonundaki programa katılan Guterres, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve Gazze'deki duruma değindi.

"RAMAZAN BUNA ULAŞMAK İÇİN ÇOK İYİ BİR FIRSAT OLABİLİR"

"Gazze'deki savaşın yürütülme şekli, en büyük bedeli sivillerin ödediğini gösteriyor, bu açık" diyen Guterres, "İsrail, bunun Filistinlilere değil, Hamas'a karşı savaş olduğunu söyledi ama gerçek şu ki Filistinlileri toplu cezalandırmaya dönüştü. Buna 'Artık yeter' diyoruz. Gazze'de insani ateşkes istiyoruz ve ramazan buna ulaşmak için çok iyi bir fırsat olabilir" ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri, ramazan ayında Gazze'deki bombardımanların devam etmesinin İslam alemi üzerinde 'inanılmaz bir etkisi olabileceğini' de söyedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...