İngiltere Savunma Bakanlığı duyurdu: Ukrayna'ya iki mayın avlama gemisi gönderiliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İngiltere Savunma Bakanlığı duyurdu: Ukrayna'ya iki mayın avlama gemisi gönderiliyor

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İngiltere, Ukrayna'nın denizde operasyon yapma kabiliyetini güçlendireceği gerekçesiyle İngiliz Kraliyet Donanmasına ait iki mayın avlama gemisini bu ülkeye göndereceğini duyurdu.

İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, İngiltere'nin Norveç ile "Ukrayna'nın denizcilik yeteneğini geliştirmek" amacıyla koalisyon başlatacağı belirtilerek, bu bağlamda Ukrayna'ya iki mayın avlama gemisinin tedarik edileceği aktarıldı.

Söz konusu koalisyonun İngiltere, Norveç ve diğerler ülkelerin Ukrayna'ya sağladığı desteği geliştireceği vurgulanan açıklamada, "Bu destek, uzun vadede Ukrayna'nın donanmasını dönüştürmesine, Batılı müttefikleriyle daha uyumlu hale getirmesine, NATO'yla daha fazla birlikte çalışabilir olmasına ve Karadeniz'de güvenliği artırmasına yardımcı olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

KARAR BUGÜN ONAYLANACAK

Açıklamada, Ukrayna donanmasının denizcilik kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin, özellikle de Rus deniz mayınlarından kaynaklanan tehdide karşı koyulması ve Ukrayna'nın deniz ihracatının yeniden tesis edilmesine yardımcı olacağı değerlendirmesinde bulunuldu.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps'ın, Ukrayna'ya gemi tedarik kararını bugün onaylayacağı bildirildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...