Dünyaya gözdağı verdiler! İran'dan 2 yeni hava sistemi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran, yerli üretim yeni iki hava savunma sistemini tanıttı. Savunma Bakanı Aştiyani, "3 dakikadan kısa sürede operasyona hazır hale gelebilen Arman anti-balistik füze sistemi, ülke topraklarının savunulması için güvenilir bir koruma sağlıyor" ifadesini kullandı.

3İran, yeni yerli üretim iki hava savunma sistemi olan Arman anti-balistik füze sistemi ve Azerheş alçak irtifa hava savunma sistemlerini tanıttı.

İran devlet televizyonunun haberine göre, yeni sistemler Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani'nin katıldığı törenle sergilendi.

Dünyaya gözdağı verdiler! İran'dan 2 yeni hava sistemi

12 HEDEFE AYNI ANDA KARŞI KOYABİLİYOR

Arman anti-balistik füze sistemi 120 ila 180 kilometre mesafedeki ve 27 kilometre yükseklikteki 12 hedefe aynı anda karşı koyabiliyor. Azerheş füze sistemi ise atışa hazır 4 füzeyle 50 kilometre mesafeye kadar alçak irtifadaki hedefleri tespit ederek yok edebiliyor.

Savunma Bakanı Aştiyani, törende yaptığı konuşmada, "3 dakikadan kısa sürede operasyona hazır hale gelebilen Arman anti-balistik füze sistemi, ülke topraklarının savunulması için güvenilir bir koruma sağlıyor" dedi.

İran, Arman hava savunma sisteminin replikasını ilk kez Ağustos 2023'te Rusya'da düzenlenen Uluslararası Askeri Teknik Forum ARMY-2023'te sergilemişti.

Dünyaya gözdağı verdiler! İran'dan 2 yeni hava sistemi

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...