İsrail jetleri Lübnan'ın güneyini vuruyor! Beyrut diken üstünde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, WAFA
- Güncelleme:
İsrail jetleri Lübnan'ın güneyini vuruyor! Beyrut diken üstünde

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, WAFA

Bu sabah İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki birçok kasabayı bombardımana tuttu. Detaylar geliyor...

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyine yoğun füze atışları gerçekleştiriyor.

İsrail savaş uçakları Aytü'ş-Şab, Ramia, Yarun, Beit Lev, el-Kozah, Hula, Meysü'l-Cebel, Aitaroun, Blida ve Vadi Saluki kasabalarını hedef alan yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

İsrail güçleri ayrıca Lübnan'ın güneyindeki Rmeish kasabası üzerinde casus kamera taşıyan bir hava balonu uçurdu.

'SALDIRI YAPMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK' DEMİŞTİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın dün yaptığı açıklamasında; İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin sona ermesine yönelik yürütülen diplomatik çabalarda zamanın daraldığını belirterek, “Üzerinde anlaşmaya varılmış diplomatik bir çözüm yolunu tercih ediyoruz. Ancak, kum saatinin ters döneceği noktaya yaklaşıyoruz” ifadelerini kullanmış, İsrail'in yakında Lübnan Hizbullahı’na karşı büyük bir askeri saldırı başlatmaktan başka çaresinin kalmayacağını söylemişti.

HİZBULLAH 40'TAN FAZLA ROKET ATMIŞTI

Öğlen vakitlerinde Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’ye yönelik suikasta tepki olarak İsrail ordusuna ait sınırdaki bir askeri üsse 60’dan fazla roket attığını açıklamıştı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan’dan Meron bölgesine yaklaşık 40 roket atılması nedeniyle İsrail’in kuzeyinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, WAFA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...