İtalya Başbakanı: Netanyahu ile aynı fikirde değiliz, Filistin'i destekliyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İtalya Başbakanı: Netanyahu ile aynı fikirde değiliz, Filistin'i destekliyoruz

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İtalya Başbakanı Georgia Meloni, bağımsız Filistin devletinin kurulması konusunda İsrail Başbakanı Netanyahu ile aynı fikirde olmadığını söyledi.

İtalya Başbakanı Georgia Meloni, yakın zamanda bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu yineleyen İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile aynı fikirde olmadığını söyledi.

Parlamentoya hitaben konuşan Meloni, "İtalya her zaman Filistin devletini desteklemiştir, bu yüzden İsrail başbakanının konuyla ilgili ifade ettiği tutumu paylaşmıyorum" dedi.

Ancak bağımsız Filistin'in, İsrail'i ve onun güvenlik içinde yaşama hakkını tanıması gerektiğini ileri sürdü.

Netanyahu geçen hafta ABD'ye, savaş sonrası herhangi bir senaryonun parçası olarak, bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu söylemişti.

CAN KAYBI 26 BİNE YAKLAŞTI

İsrail, 7 Ekim'deki Hamas saldırısının ardından Filistin yerleşim bölgesine ölümcül bir saldırı başlattı; en az 25 bin 700 kişi öldü, 63 binden fazla kişi de yaralandı. Hamas saldırısında yaklaşık 1.200 İsraillinin öldürüldüğüne inanılıyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...