Meksika'da kilise faciası! Çatı çöktü... 9 kişi öldü, 20 kişi enkaz altında

Düzenleyen: / Kaynak: BBC News
- Güncelleme:
Meksika'da kilise faciası! Çatı çöktü... 9 kişi öldü, 20 kişi enkaz altında

DÜNYA Haberleri  / BBC News

Meksika'da vaftiz töreni sırasında çatının çökmesiyle kilisede bulunan 100 kişi dehşeti yaşadı. Olayda 9 kişi hayatını kaybederken enkazın altında kalan 20 kişi ise kurtarılmayı bekliyor.

Meksika'da bir kilisenin çatısının çökmesi sonucu 9 kişinin öldüğü, 20 kişinin de mahsur kaldığı bildirildi. Yerel basında, Ciudad Madero'daki Santa Cruz kilisesinin çökmesi sonrasında 49 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Kıyı eyaleti Tamaulipas polisi, o sırada yaklaşık 100 kişinin ayine katıldığını söyledi. Yerel medya bunun bir vaftiz olduğunu bildirdi.

ÇOCUKLAR MAHSUR KALDI

Mahsur kalanlar arasında çok sayıda çocuğun da olduğu tahmin edilirken, kurtarma çalışmaları sürüyor.

Sosyal medyadaki görüntülerde kilise binasının harabe halinde olduğu, insanların enkazın etrafında toplandığı, çaresizce içeride mahsur kalanları aradığı görüldü.
Yerel gazeteci Franc Contreras, BBC Dünya Servisi'nin Newsday programına yaptığı açıklamada, çöküşün kilise ayininde önemli bir anda meydana geldiğini söyledi.

"Kilise yaklaşık yüz kişiyle doluydu ve insanlar cemaate katılmak için sıraya giriyordu. İşte o zaman çatı üzerlerine çöktü; tuğlalar, beton ve Tabii ki çelik destek yapıları halkın üzerine yıkılıyor" dedi.

HAYATTA KALMA İHTİMALLERİ VAR

Kızıl Haç yetkililerine göre çatının kilisedeki sıraların üzerine çöktüğünü ve orada mahsur kalan herkesin hava boşluklarında hayatta kalma ihtimaline yol açtığını da sözlerine ekledi.

İnsanların enkazı kaldırmaya çalışmak için kürek ve kazmalarla geldikleri söylendi.

EKİPLER VE HALK SEFERBER OLDU

Daha sonraki gönderiler, Pazar günü öğleden sonra meydana gelen çöküşün ardından acil servislerin olay yerinde olduğunu gösterdi.
Hayatta kalanları arayanlara yardım etmek için sosyal medyada tıbbi ve kurtarma malzemesi çağrıları yapıldı.

Yetkililerin, içeride mahsur kalan herhangi birinin yardım çağırıp çağırmadığını duyabilmeleri için olay yerinde toplananlardan sessizlik talep ettiği söylendi.
Tampico Piskoposluğu Piskoposu José Armando Álvarez Cano, sosyal medya üzerinden topluluğa bir mesaj göndererek "enkaz altında olanları bulma" çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

"Zor bir dönem" olduğunu söyleyen piskopos, konuşmasını "Rabbim yardımcınız olsun" diyerek sonlandırdı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...