Netanyahu: Refah'a girilmemesi "savaşın kaybedilmesi" demek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Netanyahu: Refah'a girilmemesi "savaşın kaybedilmesi" demek

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Hamas çatışmaları nedeniyle yerinden edilmiş yüz binlerce sivilin bulunduğu Refah'a saldırı emri veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Bizden oraya hareket etmememizi isteyenler savaşı kaybetmemizi söylüyor. Bu gerçekleşmeyecek." dedi.

İsrail-Hamas çatışmasında 153 gün geride kalırken, Gazze'de 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a saldırı emri veren Netanyahu katliamın gerekçesini de açıkladı.

"HAMAS'IN SON KALESİ"

Refah kentine karadan saldıracaklarını söyleyen Netanyahu, Refah'ın Hamas'ın son kalesi olduğunu iddia ederek, "Bizden oraya hareket etmememizi isteyenler savaşı kaybetmemizi söylüyor. Bu gerçekleşmeyecek" ifadelerini kullandı.

KATLİAM PLANI 26 ŞUBAT'TA SUNULDU

Netanyahu, 9 Şubat'ta Refah'ın "tahliyesi" ve bu bölgeye saldırı için plan hazırlanmasını istemiş, İsrail ordusu da 26 Şubat'ta yeni katliam planını Savaş Kabinesi'ne sunduğunu bildirmişti.

İSRAİL REFAH'TAN VAZGEÇMEYECEK

İsrail'in Kanal 13 televizyonu İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın, Beyaz Saray yetkililerine İsrail'in, Refah'tan vazgeçemeyeceğini ve bu adımın gerekli olduğunu açıkça ifade ettiğini duyurmuştu.

REFAH'TA YAŞAM MÜCADELESİ

Refah kenti, İsrail saldırılarından önce 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in saldırıları sonrası Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 5 katından fazla artarak 1,5 milyona ulaştı.

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...