Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Netanyahu ateşkes masasını kurduğu gibi kaldırdı! Lübnan'da soykırıma devam

Netanyahu ateşkes masasını kurduğu gibi kaldırdı! Lübnan'da soykırıma devam

İsrail Başbakanı Netanyahu, kabinesine Lübnan ile doğrudan müzakerelerin başlatılmasına yönelik talimat verdiğini açıkladı. ABD basını, ateşkes talebinin Lübnan'dan geldiğini ve görüşmelerin önümüzdeki hafta ABD'de başlayacağını yazdı. Saatler sonra yeni bir açıklama yapan Netanyahu, "Lübnan'da ateşkes yok" dedi.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Orta Doğu’da ABD-İran ateşkesiyle başlayan 15 günlük barış umudu, Lübnan fay hattında büyük bir restleşmeye sahne oluyor.

İran kanadının "Lübnan kapsam dışı kalırsa Hürmüz’ü açmayız, ateşkes biter" çıkışına, İsrail Başbakanı Netanyahu’dan beklenmedik bir hamle geldi.

NETANYAHU MASAYI KURDU

Netanyahu ateşkes masasını kurduğu gibi kaldırdı! Lübnan'da soykırıma devam
Başlık ResmiNetanyahu ateşkes masasını kurduğu gibi kaldırdı! Lübnan'da soykırıma devam

Netanyahu, kabinesine Lübnan ile doğrudan müzakerelerin başlatılması için talimat verdiğini açıkladı.

ÖNERİLEN HABERLER
Ankara diplomasinin mutfağını yönetti! MİT ve Dışişleri, ABD-İran arasındaki ateşkese giden yolu inşa etti
GÜNDEM

Ankara diplomasinin mutfağını yönetti! MİT ve Dışişleri, ABD-İran arasındaki ateşkese giden yolu inşa etti

Netanyahu, "Lübnan'ın İsrail ile doğrudan müzakere açılması yönündeki tekrarlanan çağrıları doğrultusunda dün kabineye en kısa sürede Lübnan ile doğrudan müzakerelere başlanması talimatını verdim" dedi.

Netanyahu, görüşmelerin Hizbullah'ın silahsızlandırılması ve İsrail ile Lübnan arasında barışçıl ilişkilerin tesisi üzerine yoğunlaşacağını belirtti.

Netanyahu ateşkes masasını kurduğu gibi kaldırdı! Lübnan'da soykırıma devam
Başlık ResmiNetanyahu ateşkes masasını kurduğu gibi kaldırdı! Lübnan'da soykırıma devam
ÖNERİLEN HABERLER
CHP
GÜNDEM

CHP'nin fire verip koltuğu AK Parti'ye kaptırdığı seçimde itiraf geldi! İhaneti 'sandık sıralaması' çıkardı

MÜZAKERELER HAFTAYA BAŞLIYOR

ABD basını İsrail ve Lübnan'ın doğrudan müzakerelere başlayacağını ve görüşmelerin ABD'de olacağını yazdı. Habere göre ateşkes talebi Lübnan'dan geldi.

HİZBULLAH ATEŞKES DIŞI

İsrailli bir yetkili, "Lübnan ile görüşmeler öncesinde Hizbullah ile ateşkes yapılmayacak" dedi. Yetkili, temasların gelecek günlerde başlamasının beklendiğini altını çizerken, planlanan programa ilişkin herhangi bir detay vermedi.

ABD merkezli haber sitesi Axios, İsrail-Lübnan temaslarının gelecek hafta ABD'nin başkenti Washington DC'deki ABD Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleştirileceğini öne sürdü. Temaslara ABD tarafından ABD'nin Lübnan Büyükelçisi Michel Issa, Lübnan tarafından Lübnan'ın ABD Büyükelçisi Nada Hamadeh Moawad, İsrail tarafından ise İsrail'in Washington Büyükelçisi Yechiel Leiter'in katılacağı iddia edildi.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise İsrail ile herhangi bir doğrudan görüşmenin olmadığı ifade edildi.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR!

Saatler sonra yeni bir açıklama daha yapan Netanyahu, ateşkesin olmadığını şu sözlerle duyurdu:

"Lübnan'da ateşkes yok, Hizbullah'a büyük bir güçle vurmayı sürdürüyor ve güvenliğimizi yeniden tesis edene kadar durmayacağız"

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.