Netanyahu'nun üzerinde baskılar artıyor! Rehineler ve katliam arasında tercih yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netanyahu'nun üzerinde baskılar artıyor! Rehineler ve katliam arasında tercih yapacak

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ile Hamas arasında geçici ateşkes başladı. Yapılan analizlere göre, Netanyahu ateşkes sonrası, operasyona devam etmek ile rehineleri kurtarmak arasında seçim yapmak zorunda kalabilir.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'den bu yana süren savaş devam ediyor. Savaşın 49'uncu gününde geçici ateşkes başladı. Anlaşmaya göre 4 günlük ateşkes karşılığında Hamas elindeki 50 İsrailli rehineyi serbest bırakacak, buna karşılık İsrail ise 150 Filistinli mahkumu serbest bırakacak. Rehine takasının ilk aşaması dün gerçekleşti. İsrail elinde tuttuğu 39, Hamas ise 13 rehineyi serbest bıraktı. Öte yandan İsrail, Hamas'ın anlaşma bittikten sonra serbest bıraktığı her 10 rehine için 1 gün ateşkesi uzatacağını açıkladı.

İSRAİL, SAVAŞ DEVAM EDECEK

Dünya kamuoyu ateşkesin uzamasını beklerken, İsrail cephesi ise savaşın devam edeceğini açıkladı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Kısa bir insani ara olacak sonrasında tüm askeri gücümüzle savaşa devam edeceğiz. Hamas'ın yok edilmesi ve esirlerin serbest bırakılması hedefini gerçekleştirinceye kadar durmayacağız. (Hamas'ın elinde) 240 esir var ve bu, kabul edebileceğimiz ve hoş görebileceğimiz bir şey değil." ifadelerini kullandı.

NETANYAHU ARADA KALDI

Dünya, Gazze'deki geçici ateşkesin uzamasını umarken Batı medyasında yayınlanan analizlerde ateşkes sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yoğun bir baskı altında kalacağı iddia ediliyor.

Analistlere göre Netanyahu, hükümetindeki aşırı sağcıların 'operasyona devam et' baskıları ile sevdikleri hala Hamas'ın elinde olan İsrailli aileler arasında zor bir seçim yapmak zorunda kalabilir.

Netanyahu'nun üzerinde baskılar artıyor! Rehineler ve katliam arasında tercih yapacak

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

İsrail'in Gazze'yi işgalinde son durum Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü. Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 14 bin 854 kişi öldü. İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 85 Hizbullah mensubu öldü. İsrail ile Hamas arasında çatışmalara insani ara verecek uzlaşma 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) yürürlüğe girdi. Uzlaşıya göre, çatışmalara 4 günlük insani ara verilecek ve bu sürede Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.​​​​​​​

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...