Pentagon'dan flaş açıklama: Orta Doğu'daki Patriot sayısı iki katına çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
Pentagon'dan flaş açıklama: Orta Doğu'daki Patriot sayısı iki katına çıktı

DÜNYA Haberleri  / Insider

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), her biri 1,1 milyar dolar değerindeki Patriot hava savunma sisteminin Orta Doğu'daki gerilimin artması nedeniyle iki katına çıkarıldığını açıkladı.

Amerikan gazetesi The Wall Street Journal'ın haberine göre ABD, son haftalarda Irak ve Suriye'deki Amerikan birliklerine yönelik saldırıların ardından Patriot bataryası olarak bilinen karadan havaya füze savunma sistemlerinin çoğunu Orta Doğu'ya gönderdi. Pentagon, söz konusu saldırıların İran destekli gruplar tarafından yapıldığını ileri sürmüş ve geçtiğimiz ay saldırılarda Irak ve Suriye'de onlarca ABD askeri yaralanmıştı.

Associated Press'in aktardığı bilgilere göre Pentagon yetkilileri, İran destekli grupların 17 Ekim'den bu yana ABD personelinin bulunduğu üslere yaklaşık 50 saldırı düzenlediğini söyledi. Yetkililer, bu saldırıların roket ve insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Sadece birkaç gün önce, ABD'nin Suriye'deki İran yanlısı gruplara yönelik saldırısının ardından misilleme olarak Irak'ta üç, Suriye'de ise bir ABD üssüne insansız hava araçları ile saldırı gerçekleştirildi. Bazı askerlerin yaralandığı açıklandı.

ABD, ORTA DOĞU'YA ÇOK SAYIDA PATRIOT KONUŞLANDIRIYOR 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 21 Ekim'de, "İran ve onun Orta Doğu'da desteklediği gruplar tarafından yapılan son saldırılara" tepki olarak, bölge genelinde daha fazla Patriot bataryasının konuşlandırılması da dahil olmak üzere çeşitli adımlar atılacağını duyurdu.

Savunma Bakanlığı gönderdiği Patriot bataryalarının sayısını açıklamadı. Ancak konuya yakın kaynaklar, ABD'nin altı adet Patriot göndererek halihazırda konuşlandırılmış savunma sistemlerinin sayısını iki katına çıkardığını söyledi.

Bu sistemlerin nereye konuşlandırılacağı kesin olarak bilinmiyor.

Balistik füze savunmasının geliştirilmesini destekleyen Missile Defense Advocacy Alliance kuruluşunun elde ettiği bilgilere göre, İsrail şu anda üç Patriot bataryasına sahip. 

Patriotlar, ABD hükümeti tarafında desteklenen Raytheon şirketince üretiliyor ve her birinin maliyeti yaklaşık 1,1 milyar dolar. Kongre Araştırma Servisi'nin (CRS) raporuna göre, hava savunma sisteminin önemli bileşenleri arasında füzeler için fırlatma sistemi, hedefleri tespit eden bir radar, bir kontrol istasyonu ve bir jeneratör yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...