PKK, DEAŞ kampından çocukları kaçırıyor! Eğitip eylemde kullanıyorlar 

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
PKK, DEAŞ kampından çocukları kaçırıyor! Eğitip eylemde kullanıyorlar 

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Terör örgütü PKK’nın işgal ettiği bölgedeki DEAŞ kamplarından 7 bini aşkın çocuk sırra kadem bastı. PKK bu çocukları, eğitim eylemlerde kullanıyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Küresel terör merkezine dönüşen Suriye ve Irak’ın kuzeyinde gizemli ilişliker ağı da her geçen gün büyüyor. CENTCOM Komutanı Michael Kurilla’nın uğrak mekanına dönen PKK bölgesindeki DEAŞ kamplarından 7 bini aşkın tutsak ailelere ait çocuğun sırra kadem bastığı öğrenildi. Güvenlik kaynakları son dönem DEAŞ ve PKK militanları ile ilgili ciddi manada kayıttan düşme faaliyeti yürütüldüğünü ve binlerce kişinin öldü-kayıp işlemi ile ortadan kaybolduğu bilgisini paylaştı. 

GUAM ÖRNEĞİ TEKRAR EDİYOR

Körfez savaşı dönemi ABD-Fransa ortaklığı ile yürütülen Pasifik Sığınağı projesi kapsamında 5 bin Kürt, Guam Adası’ndaki Andersen Askeri Üssü’ne götürüldü. İdeolojik, sabotaj, istihbarat, nizami ve gayrı nizami harp gibi konularda eğitilen 5 bin kişi periyodik aralıklarla 2003 sonrası belirlenen alanlara geri gönderildi. Guma’a gönderilen isimler dönemin ÇEkiç Güç’ü tarafından kimlik ve pasaportları imha edilerek ve Pasifik’teki adaya taşınmıştı. KDP, KYB ve PKK saflarından o dönem toplanan Kürtlerden bir çoğu daha sonra bölgede vali, belediye başkanı, bölgesel yönetimde bakanlık gibi görevlerde bulundu. Aynı eğitime tabi tutulan PKK militanları ise Suriye yapılanmasının kurulumunda aktif rol aldı. Bazıları da Avrupa’da lobi faaliyetleri için görevlendirildi. Uzmanlar CENTCOM ve Fransa, İsrail istihbaratlarının etkin katılımı ile yürütülen yeni projeyi yeni Guam olarak nitelendiriyor.

KÜRESEL SABOTAJ AMAÇLI KULLANILACAKLAR

Türkiye gazetesine konuşan güvenlik kaynakları, Koalisyon öncülüğünde kurulan özel bir yapının 2015 sonrası ele geçirilen DEAŞ tutuklu ailelerine ait 8-14 yaş grubundaki çocuklar üzerinde çalıştığını belirtti. Çoğunlukla sahipsiz çocuklardan oluşan grubun öncelikle kayıttan düşülerek yeni bir isimlendirme ile özel tolama merkezlerine naklediğildiği ve ardından eğitim süreçlerinin başladığı kaydediliyor. Suriye’de Rakka, Haseke, Deir el Zor ve Münbiç sınırlarında bu amaçla 4 merkezin kurulduğu, Irak’ta ise Sincar ve Süleymaniye’de ‘medrese’ ismiyle 2 merkezin olduğu öğrenildi. Suriye savaşında tüm aile bireylerini kaybeden Haseke, Rakka, Halep, Münbiç, Deir el Zor gibi bölge sakinlerinin çocukları ve PKK’nın kaçırdığı küçük yaştaki bir çok küçük yaştaki çocuk da aynı merkezlere getirilerek aynı programa dahil ediliyor.

BİR SONRAKİ AŞAMADA SURİYE VE IRAK'TAN ÇIKARILIYORLAR

Tamamen PKK’nın insafına terk edilen Irak ve Suriye’nin kuzeyinde cereyan eden olaylar olabildiğince gizlilik perdesi altında yürütülüyor. Bir dönem SDG-PKK çatısı altında görev yaptıktan sonra örgütten kaçan Ebu Müezzin kod adlı militan 2016 yılında Koalisyon bünyesinde bir birimin çocuklarla ilgili çalışmalara başladığını söyledi. Yine gazetemizin ulaştığı PKK kontrolündeki ROJ ve El Hol kampından çıkan 2 eski DEAŞ’lı aile Baguz savaşı sonrası 5 binden fazla çocuğun PKK tarafından ROJ ve Hol’den alındığını söyledi. ROJ kampından  2021 yılında çıkan İ. B. Kampların sık sık PKK ile birlikte batılı bazı kişiler tarafından baskına uğradığını, ilk dönem hamile kadınlar ve hasta, yaşlı kişilerin özellikle kaydının tutularak bebeklerin ellerinden alındığını anlattı. El Hol’den kaçmayı başaran S. R. ise kampta zorla ellerinden alınan 9 yaşındaki çocuğun Irak’a götürüldüğünü ve daha sonra ortadan kaybolduğu bilgisini paylaştı. Gazetemizin ulaştığı bilgiler ‘medrese’ olarak götürülen toplama merkezlerindeki çocuklar bir süre sonra Suriye ve Irak’tan çıkarılıyor. Çocukların Guam benzeri bir kampta toplandığı ve farklı coğrafyalara dönük özel operasyonlar için eğitildiği öne sürülüyor. 

KURİLLA ÖZEL ÖNEM VERİYOR

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Michael Erik Kurilla’nın PKK işgal hattı ve DEAŞ’lıların ailelerine ait ROJ ve El Hol Kampları’na olan ilgisi dikkat çekiyor. Ortalama 2 ayda bir gerçkeleşen Suriye-PKK korsan bölge ziyaretlerinde askeri nitelikten uzak kampları mutlaka gezen CENTCOM generali Kurilla’nın yürütülen projeye özel önem verdiği rapor ediliyor. Kurilla’nın bölge ziyaretlerinde dikkat çeken en önemli ayrıntı bu ziyaretler öncesi mutlaka İsrail istihbarat, ordu ve savunma bakanlığı yöneticileri görüşüyor olması. Saha kaynakları sözkonusu Suriye ziyaretlerinde MOSSAD ajanlarının da CIA görevlileri ile birlikte sahada olduğu bilgisini paylaşıyor. Kurilla tartışılan 2 Mart gezisinden 3 gün önce 28 Şubat’ta İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile birlikte istihbarat ve ordu özel operasyon sorumluları ile görüştü.

YOK HÜKMÜNDELER

Türk güvenlik kaynakları Irak ve Suriye’de yürütülen faaliyetlerin bölgesel ve küresel sonuçlar doğuracağı düşüncesinde. Daha önce Türkiye’ye sızdırılmaya çalışılan bazı isimlerin de benzer yöntemlerle kayıttan düşen militanlar olduğu belirtilirken yine bazı eylemlerde bu terörsitlerin kullanıldığı aktarıldı. Teröristana dönüşen korsan bölgedeki faaliyetlerin boyut değiştirdiği ve buradan toplanarak farklı bilinç ve fiziki eğitimlerden geçirilen çocukların gelecekte küresel ölçekli sabotaj, komplo eylemlerinde kullanılacağı görüşü hakim.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...