Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Tırnak yeme alışkanlığı kabusa dönüştü: Parmağını kaybetmekten son anda kurtuldu

 Tırnak yeme alışkanlığı kabusa dönüştü: Parmağını kaybetmekten son anda kurtuldu
Başlık Resmi Tırnak yeme alışkanlığı kabusa dönüştü: Parmağını kaybetmekten son anda kurtuldu

ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan Gabby Swierzewski, tırnak yeme alışkanlığı nedeniyle oluşan tırnak batmasını başlangıçta önemsemedi. Ancak küçük bir sorun gibi görünen durum kısa sürede şiddetli ağrı ve şişliğe dönüştü. Elini neredeyse kullanamaz hale gelen genç kadın soluğu hastanede alırken, iki hafta içinde parmağını kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Kaydet
|

ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan 21 yaşındaki Gabby Swierzewski, küçük yaşlarından itibaren başlayan tırnak yeme alışkanlığı yüzünden kabusu yaşadı. Şubatın başlarında her zamanki gibi bir tırnak batması sorunu yaşadığını düşünen genç kadın, durumu başlarda önemsemedi.

Tırnak yeme alışkanlığı kabusa dönüştü: Parmağını kaybetmekten son anda kurtuldu
Başlık ResmiTırnak yeme alışkanlığı kabusa dönüştü: Parmağını kaybetmekten son anda kurtuldu

SOLUĞU HASTANEDE ALDI AMA...

Kısa süre sonra parmağında aşırı şişlik ve ağrı hisseden genç kadın, soluğu hastanede aldı. 10 Şubat’ta doktora başvuran Swierzewski’ye antibiyotik ve enfeksiyon kremi verildi, fakat durum düzelmedi. 2 gün sonra başka bir uzmana görünen kadının parmağındaki enfeksiyonu temizlemek için müdahale edildi ancak işlem işe yaramadı. Yeni bir antibiyotik reçete edilerek eve gönderildi.

AZ KALSIN PARMAĞINDAN OLACAKTI

People Dergisi'nin haberine göre, 16 Şubat'ta parmağı moraran Swierzewski'ye bu kez enfekte dokuların temizlenmesi için cerrahi müdahale yapıldı. Genel anestezi altında yapılan işlemde, parmağında 2 santimetrelik bir kesi açılarak enfekte dokular temizlendi. Yapılan detaylı tetkiklerde, enfeksiyonun kemiğe yayılıp yayılmadığı kontrol edildi. 3 Mart'ta yapılan kontrollerde doktorlar, parmağın korunabileceğini ve başka bir ameliyat gerekmediğini açıkladı.

Söz konusu alışkanlığın ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini fark ettiğini belirten kadın, artık stres anlarında sakız çiğneme gibi yöntemlere başvuruyor. Swierzewski, “Bazen tırnaklarımı ısırmak istiyorum ama hemen durup ne yaptığımı gözden geçiriyorum. Bu sefer başarılı olacağıma inanıyorum” dedi.

ÖNERİLEN HABERLER
Putin
DÜNYA

Putin'den Mücteba Hamaney'e tebrik mesajı: Göreviniz büyük bir cesaret gerektiriyor

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.