Türkiye ve Azerbaycan askerleri güçlerini dünyaya gösterdi: Mesaj dolu tatbikat

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türkiye ve Azerbaycan askerleri güçlerini dünyaya gösterdi: Mesaj dolu tatbikat

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Gardaş ülkeler bu defa işgalden kurtarılan topraklardan mesaj verdi.

Türkiye ve gardaş ülke Azerbaycan’ın silahlı kuvvetleri “100. yıl tatbikatı”nda göz doldurdu. Yapılan 2023 tatbikatına 3 bine yakın personel, 130 adet zırhlı araç, yaklaşık 100 topçu bataryası, 20’den fazla savaş uçağı ve helikopterlerin yanı sıra askerî mühendislik araçları ve küçük botlar katıldı. Modern savaş metotları başarıyla tatbik edildi. Askerî birlikler, topçu bataryaları ve savaş uçakları verilen görevleri harfiyen yerine getirdi.  Mühendislik yetenekleri zorlu arazi şartlarında test edilmiş oldu. Nehirler üzerinde yapay köprüler kuruldu, konvansiyonel düşman hedeflerine yaklaşmak ve baskın düzenlemek gibi birçok senaryoya uygun şekilde tamamlandı.

Türkiye ve Azerbaycan askerleri güçlerini dünyaya gösterdi: Mesaj dolu tatbikat

Ortak tatbikat için Bakü’nün yanı sıra Nahçıvan ve Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgeler tercih edildi. Bu tavır “Azerbaycan’ın öz toprağına uzanacak eller anında kırılacak” şeklinde yorumlandı. Bu yıl içinde düzenledikleri ortak tatbikat sayısı 16’yı bulacak olan Türkiye ve Azerbaycan, askerî yeteneklerini sahada sergileyerek, Ermenistan’a silah satma hazırlığı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a da “Bu kararını bir defa daha gözden geçir” mesajını yolladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...