Umman: OPEC kararları ekonomik kaygılarla alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Umman: OPEC kararları ekonomik kaygılarla alındı

DÜNYA Haberleri

ABD başta olmak üzere pek çok ülkede tepkilere neden olan OPEC grubunun petrol üretimini azaltma kararına ilişikin gubun üyesi Umman'dan açıklama geldi. Umman Enerji Bakanlığı, kararın ekonomik kaygılarla alındığını duyurdur.

OPEC+ grubu Kasım ayı itibarıyla petrol üretimini 2 milyon varil azaltacağını duyurmuştu.

Karar dünya genelinde tepkilere neden olurken ABD, bu durumun Rusya'ya yardım etmekle eş değer olduğunu, raporlarla da kararın ekonomik temelli alınamayacağının ortaya konduğunu açıklamıştı. 

Öte yandan OPEC+ ülkelerinden Umman Enerji Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, kararın piyasa verileri ve daha önceki kararlarla örtüştüğü aktarıldı.

KARAR EKONOMİK KAYGILARLA ALINDI

Açıklamada, kararın "tamamen ekonomik kaygılarla piyasadaki arz ve talep dengesi gözetilerek pragmatik ve objektif bir biçimde alındığı" kaydedildi.

"Karar, piyasalara güven vermek ve istikrarı sağlamak için gerekliydi." ifadeleri kullanılan açıklamada, söz konusu kararın ayrıca OPEC+ grubundan ülkelerin oy birliğiyle alındığı hatırlatıldı.

İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Petrol kararının ardından ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan ile ilişkileri yeniden gözden geçirdiklerine dair açıklamada bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...