Yer İngiltere: Petrol karşıtı aktivistlerden ‘boyalı’ protesto

- Güncelleme:
Yer İngiltere: Petrol karşıtı aktivistlerden ‘boyalı’ protesto

DÜNYA Haberleri

Dünyaca ünlü Mona Lisa tablosuna pastalı, Van Gogh’un Sunflowers (Ayçiçekleri) adlı tablosuna çorbalı saldırıdan sonra iklim aktivistlerinin yeni hedefi İngiltere’de bulunan lüks araç galerisi oldu. İngiltere hükümetinin yeni petrol ve gaz ruhsatlarını durdurmasını talep eden çevreci grup Just Stop Oil aktivistleri, Mayfair’de bulunan galerinin camlarını turuncuya boyadı.  

Dünyada sanat müzelerini basarak birçok ünlü tabloya saldırıda bulunan iklim aktivistlerinin yeni hedefi İngiltere’de bir lüks araç galerisi oldu. Van Gogh dahil birçok ünlü sanatçının tabloların sütüne çorba, püre benzeri şeyler dökerek ellerini zamkla duvara yapıştıran aktivistler eylemleri son bir ayda arttırdı. Son olarak Almanya’da protesto için kendilerini zamkla bir fabrikanın zeminine yapıştıran aktivistler, “çevre kirliliği” ve “iklim değişikliği” konusunda farkındalık oluşturma motivasyonuyla hareket ediyor.

Yer İngiltere: Petrol karşıtı aktivistlerden ‘boyalı’ protesto

LÜKS ARAÇ GALERİSİNE BOYALI SALDIRI

Sanat eserlerine saldırılarıyla adını duyuran çevreci grup Just Stop Oil üyeleri, bu kez Londra’nın ünlü Mayfair semtindeki lüks araç üreticilerinin galerilerini hedef aldı. İki aktivist Ferrari, Bugatti gibi lüks araçların yer aldığı galerilerin camlarını turuncuya boyadı. Grubun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Aktivistler hükümetin tüm yeni petrol ve gaz lisanslarını durdurmasını talep ediyor. Petrol, iklim ve yaşam maliyeti üzerinde krize neden oluyor, bizi daha fakirleştiriyor ve öldürüyor. Yeni petrol ve gaz, bir soykırım eylemidir” ifadeleri kullanıldı.

Metropolitan Polisi, aktivistlerin eylemin ardından tutuklandığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...