Yunan Bakan yine Türkiye'yi örnek gösterdi! 'Onlar gibi İHA üretmeliyiz'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunan Bakan yine Türkiye'yi örnek gösterdi! 'Onlar gibi İHA üretmeliyiz'

Dünya Haberleri

Atina ile Ankara arasında son dönemde yaşanan normalleşmeye mesafeli yaklaşımıyla ön plana çıkan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'yi örnek gösterdi ve hem geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmaları hem de İHA üretmeleri gerektiğini söyledi.

Son dönemde yaptığı açıklamalarla sık sık Yunanistan ile Türkiye'nin savunma gücünü karşılaştıran Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, bu kez Türk İHA sanayisini örnek gösterdi ve kendilerinin de üretime geçmesi gerektiğini belirtti.

Yunan Bakan Dendias, hem geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmaları gerektiğini söyledi, hem de İHA üretmeleri gerektiğini vurguladı.

"BİZ DE YAPABİLİRİZ"

Hürriyet'in haberine göre; Partisi Yeni Demokrasi’nin gençlik kolları tarafından düzenlenen etkinliğinde konuşan Dendias, "Bizi 'paraları sokağa atıyorlar' diye suçlayanlar, Ege’nin ötesinde hangi gemiler inşa ediliyor, bir baksınlar. Bu gemiler, ne Ege’de tur atmak, ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel atma törenlerine katılması için inşa ediliyor. Yunanistan, geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın İHA üretimine geçmesi gerektiğini de belirten Bakan Dendias, "Türkiye İHA üretirken, aynı şeyi Yunanistan'ın da yapmaması için hiçbir sebep yok" dedi.

İKİ ÜLKEYİ 1980 VE 2024 ÜZERİNDEN KARŞILAŞTIRDI

Öte yandan Dendias, geçtiğimiz günlerde Kathimerini gazetesine demeç vermiş ve havacılık sanayisi alanında Türkiye'nin konumuna değinerek Yunanistan'dan 'çok daha önde' olduğunu söylemişti.

Yunan Bakan, "1980'de Türkiye ve biz neredeydik? Bir de bugün, 2024'te Türkiye ve biz nerede bulunuyoruz, ona bakın" diyerek, "Türkiye atılımlar yaptı, biz de geriye doğru adımlar attık. Bu kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...