Zirve öncesi Menbiç oyunu

Zirve öncesi Menbiç oyunu

DÜNYA Haberleri

Rus ve Türk yetkililerinin Moskova’da bugün yapacağı zirve öncesi terör örgütü PKK/YPG, Menbiç’te yeni bir oyun sergilemeye çalıştı

Türkiye’nin Menbiç’e operasyon yapmasından korkan terör örgütü PKK/YPG yine ortalığı karıştırmaya çalışıyor. YPG, Türkiye ile Rusya arasında bugün Moskova’da yapılacak zirve öncesi yeni bir hamlede bulundu. YPG’nin, Suriye Ordusu’nu Menbiç’e davet etmesi üzerine yabancı ajanslar “Suriye Ordusu Menbiç’e girdi” haberlerini servis etti. Bir süre sonra Suriye ordusu “Menbiç’e Suriye bayrağını diktik” açıklamasında bulundu. Terör örgütü de, sivillerin zarar görmemesi için silahlı militanlarını ilçe dışına çıkaracaklarını ve bu alanların rejime bırakacağı bildirildi.

GÖSTERMELİK HAREKET
Ancak işin aslı daha sonra ortaya çıktı. Sabah saatlerinde Rus ve Suriye ordusundan bir heyetin Menbiç’e giderek ilçe merkezine Suriye bayrağını diktiği ortaya çıktı. Heyetin daha sonra çekilen video ve fotoğrafları sosyal medya üzerinden servis etti. PKK/YPG böylece Moskova’da bugün yapılacak zirvede, Türkiye’nin bölgeye operasyon yapmasını engellemeye çalışıyor. Yaşanan bu gelişmenin ardından bazı noktalardan çekildiklerini duyuran ve buna ilişkin görüntüleri sosyal medya üzerinden yayan terör örgütünün militanlarının büyük kısmının ise halen ilçede olduğu ortaya çıktı. Bu gelişmeler yaşanırken Fransız askerleriyle birlikte bölgede bulunan ABD helikopterleri Menbiç semalarında uçtu. 2 helikopter alçak uçuş yaparak devriye görevinde bulundu.

PENTAGON YALANDI
Öte yandan DEAŞ Karşıtı Koalisyon ve Pentagon’dan yapılan açıklamada, rejimin Menbiç ilçesine girdiği yönündeki haberlerin doğru olmadığı bildirildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...