Vestel, yerli cep telefonunu Avrupa'ya tanıttı

Vestel, yerli cep  telefonunu Avrupa'ya tanıttı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Vestel, IFA'ya 480 farklı ürünle katılırken en iddialı ürünü yerli üretim akıllı telefonu oldu.

Berlin'de düzenlenen tüketici elektroniği ve ev aletleri fuarı IFA'ya 19'uncu kez katılan Vestel, bu yıl 480 farklı ürünüyle organizasyonda fark oluşturdu. Toplam 2 bin 650 metrekarelik alanda stant açan Vestel'in en iddialı ürünü ise yüzde 100 yerli üretim akıllı telefonu oldu. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Sektörde çok büyük ve önemli rakipler olmasına rağmen akıllı telefon ihracatı için Avrupa, Güney Amerika ve Ortadoğu ülkeleriyle şimdiden görüşmelere başladık. Cari açığa ilaç olacak bu üretime devletin de katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu konuda ciddi bir üretim planlaması yapıyoruz" dedi. Türkiye pazarına 5 inç ekranlı en üst segment akıllı telefon modeliyle giriş yapmayı planladıklarını belirten Erdoğan, "2014'te Vestel tesislerinde üretilen akıllı telefonu pazara sunmuş olacağız. Hedefimiz yerlilik oranını yüzde 60'lara çıkarmak" şeklinde konuştu. Vestel , IFA'da akıllı telefonlarının 4.3, 4.7 ve 5 inç ekranlı üç farklı prototipini sergiliyor. Türk mühendisler tarafından geliştirilen Vestel akıllı telefon, Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemine ve kullanıcıların istekleri doğrultusunda değiştirilebilir donanım özelliklerine sahip.
Samsung Electronics de IFA'da tüketici elektroniği pazarına yönelik Avrupa vizyonunu açıkladı. Akıllı TV teknolojisi, ev cihazları ve yazıcılardaki en son gelişmeleri tanıtan firma, yeni ürünleriyle dikkat çekti. Samsung Electronics Eş CEO'su Boo-keun Yoon, "İnsanların teknolojiyi nasıl kullandıklarını anlamaya çalışıyoruz. Buna göre üretim yapıyoruz. Başarımızın sırrı burada" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...