HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kestane Karası Nedir? 2018 Kestane Karası Fırtınası Nedir, Ne Zaman Olur?

Düzenleyen: /
Kestane Karası Nedir? 2018 Kestane Karası Fırtınası Nedir, Ne Zaman Olur?
Kestane Karası Ne Zaman Bitecek, Kestane Karası Ne Demek, Kestane Karası Nedir, Kestane Karası Fırtınası Nedir, Kestane Karası İstanbul, 2018 Kestane Karası, Kestane Karası Ne Zaman Biter, Kestane Karası Hangi Ay, Haber

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kestane karası nedir? Kestane karası fırtınası nedir? İstanbul başta olmak üzere yurt geneli bugünden itibaren etkisini gösterecek “kestane karası fırtınası"yla sıcak yaz günlerine veda edecek. Meteoroloji'nin yaptığı son dakika değerlendirmelerine göre bugünden itibaren havalar soğuyacak ve kestane karası fırtına etkisini gösterecek. Kestane karası fırtınası nasıl oluşur ve ne zaman olur? Kestane karası ayın kaçında olur?

Kestane karası fırtınası, Meteoroloji'nin yaptığı son dakika değerlendirmelerinden sonra gündeme geldi. Vatandaşları uyaran Meteoroloji, kestane karası fırtınasının bugünden itibaren etkili olabileceğini bildirdi. Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, “Yaz mevsimini andıran sıcak günler ‘kestane karası fırtınası’ adı verilen hava olayıyla sona erecek" ifadelerini kullandı. Peki kestane karası nedir? Kestane karası fırtınası nedir? Kestane karası ne zaman olur, hangi ay olur? 2018 kestane karası fırtınası ne zaman, ayın kaçında olacak? 

KESTANE KARASI FIRTINASI NEDİR VE NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkisiyle yaz mevsiminin sonbahara doğru kaymaya başladığını vurguladı. Geçmişte ağustosun yarısının yaz, diğer yarısının güz olarak ifade edildiğini, İstanbul’da da sonbaharın ayak seslerinin ağustosun 20’sinden sonra duyulduğunu belirten Köse, “Yaz mevsimini andıran sıcak günler ‘kestane karası fırtınası’ adı verilen hava olayıyla sona erecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, sıcaklıklar 25-28 Eylül tarihlerinde düşecek ve sonbahar yağmurları başlayacak” dedi. Hava sıcaklıklarının bugün kuzeybatı kesimlerde (Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısı), 26 Eylül Çarşamba günü kuzeydoğu ve iç kesimlerde (Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde) 8 ila 15 derece azalacağı tahmin ediliyor. Kısa süreli ve şiddetli sonbahar yağmurlarının sel, su baskınlarına, yıldırım, şimşek gibi olaylara, kıyılarda hortum oluşumuna sebep olabileceğini vurgulayan Köse, geçen yılki gibi ılıman ve kurak bir kış beklemediklerini sözlerine ekledi.

KESTANE KARASI NEDİR? KESTANE KARASI FIRTINASI NEDİR?

Fırtına rüzgârın hızlı bir şekilde esmesine denir. Rüzgâr hızı 27 knot üzerine çıktığında, yani 7 bofor ve üzeri olduğunda fırtınamsı rüzgar, 34 knot üzerine çıktığında, yani 8 bofor ve üzeri olduğunda rüzgara artık fırtına denir. En bilinen fırtına çeşitlerinden biri de kestane karası fırtınasıdır. Karadeniz'in meşhur fırtınası olan kestane karası fırtınası zaman zaman İstanbul'da da etkili olmaktadır. 

KESTANE KARASI KAÇ GÜN SÜRER?

Genelde eylülün son haftasına denk gelen ve 3-4 gün süren kestane karası fırtınası yaklaşıyor.  Yaz mevsimini andıran sıcak günler 'kestane karası fırtınası' adı verilen hava olayıyla sona erecek.

Kestane Karası Nedir? 2018 Kestane Karası Fırtınası Nedir, Ne Zaman Olur?

NEDEN KESTANE KARASI?

Kestanelerin dışı dikenli olduğu için ağaç tepesinde toplamak oldukça zahmetli ve zordur. Kestanelerin olgunlaştığı ve hasat mevsimine denk geldiği eylülün son haftasında belirgin sıcaklık azalışıyla birlikte görülen fırtına kestanelerin ağaçtan dökülmesine neden olduğu için atalarımız bu ismi vermişlerdir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...