Makine imalat gençleri arıyor

Makine imalat gençleri arıyor

EĞİTİM Haberleri

Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) geleceğin kabiliyetlerini sanayiye kazandırmak ve inovatif fikirlerin ortaya çıkması için geleneksel hâle getirdiği Altın Pergel Yarışması’nın startını verdi.

MAHMUT ÖZAY

İki kategoride düzenlenecek olan yarışmada meslek lisesi öğrencilerinden 3D polimer yazıcı, üniversitelerin mühendislik fakültesi öğrencilerinden de 3D karbon-fiber yazıcı tasarlamaları isteniyor. İmalat sanayiinde ana üretim malı olarak kullanılan takım tezgâhlarında yerlilik oranının %15 olduğunu söyleyen TİAD Başkanı Fatih Varlık “Bu yarışmayla hem 2023 için belirlenen ihracat hedefini yakalamak üzere ülkemize destek veriyor hem de Türkiye’nin ithalata bağımlı olduğu yüksek teknolojili üretim araçlarının ve ihtiyaç duyulan tamamlayıcı ekipmanlarının ülkemizde üretilmesi için tasarım altyapısı sağlıyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...