Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Papa'ya 3 sepet hediye! Bursa'da Türk misafirperverliğiyle karşılandı

Papa'ya 3 sepet hediye! Bursa'da Türk misafirperverliğiyle karşılandı
Başlık ResmiPapa'ya 3 sepet hediye! Bursa'da Türk misafirperverliğiyle karşılandı

Papa 14. Leo’ya, Birinci İznik Konsili'nin 1700. yılı dolayısıyla Bursa’nın coğrafi işaretli zeytin, kestane şekeri ve deveci armudu gibi yöresel lezzetlerinden oluşan özel sepetler hediye edildi. Bursa ipeğinden hazırlanan Nusret Çolpan minyatürüne hayran kalan Papa, kente ait değerlerin tanıtıldığı sunumu ilgiyle dinleyerek Bursa halkına teşekkür etti.

Özetle
Kaydet
a- | +A

'nin 1700. yıl dönümü törenine katılan 14. Leo'ya üç ayrı sepette Bursa ile özdeşleşmiş ürünler hediye verildi.

ÖNERİLEN HABERLER
Papa İznik
GÜNDEM

Papa İznik'te! İlçede kuş uçurtulmadı, suyun altı bile didik didik arandı

Papa 14. Leo'ya hediye edilen zeytin sepetinde, Gemlik ve İznik yöresinden zeytin ve zeytinyağı, Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaretli Gemlik zeytini, ⁠yeşil domat zeytin, ⁠yeşil biber dolgulu zeytin, yeşil ızgara zeytin ve ⁠yeşil çizik zeytin yer aldı. Kestane sepetinde de dünya çapında meşhur olan AB coğrafi işaretli Bursa kestane şekeri ile Bursa kestanesi bulunurken, coğrafi işaretli Bursa Gürsu deveci armudundan oluşan bir sepet de sunuldu.

ÖNERİLEN HABERLER
 Papa Leo ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi dünya basınında: Türkiye bölgedeki istikrar için çok önemli
DÜNYA

Papa Leo ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi dünya basınında: Türkiye bölgedeki istikrar için çok önemli

Vatikan Devlet Başkanı'na, Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'yı Uludağ'dan aşağıya doğru bir "cennet tasviri" üslubuyla gösteren, Bursa ipeğinden yapılmış Nusret Çolpan çizimi bir minyatür de takdim edildi.

Papa'ya 3 sepet hediye! Bursa'da Türk misafirperverliğiyle karşılandı
Başlık ResmiPapa'ya 3 sepet hediye! Bursa'da Türk misafirperverliğiyle karşılandı

Minyatüre ise hayran kaldığı bildirilen Papa 14. Leo'ya, kentin coğrafi işaretli ürünleri ve Bursa'yla ilgili bir sunum da yapıldı.

Verilen bilgileri dikkatle dinleyen Papa'nın, Bursa halkına teşekkür ettiği öğrenildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
papa Birinci İznik Konsili Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.