Devlet ‘özel’lere ayak uyduramadı

Devlet ‘özel’lere ayak uyduramadı

EĞİTİM Haberleri

Öğrencilerin mağdur olmaması için altyapısı hazır olan üniversitelerimiz online eğitime geçti. YÖK “Online ve uzaktan ders yapılmayacak” diyerek bu adımı durdurdu. Eğitim camiası tepkili…

MAHMUT ÖZAY

Ölümcül koronavirüs hayatımızın birçok noktasında değişiklikleri beraberinde getirdi. Virüsün ardından dünyadaki üniversiteler eğitiminin aksamaması için online sisteme geçiyor. Altyapısı hazır olan Harvard, Stanford, Princeton, New York, Colubia gibi birçok saygın üniversite eğitimlerini günlerdir online sürdürüyor. Vakanın ülkemizde görülmesi sonrası Türkiye’deki üniversitelerde üç hafta eğitime ara verildi. Türkiye’de gerekli yatırımları önceden yapan üniversiteler kolları sıvadı. MEF Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi gibi bazı kurumlar online eğitime geçti. Uzaktan eğitimler sürerken Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) “Üniversitelerde tatil süresince online ve uzaktan eğitimle ders yapılmayacak” açıklaması geldi. Alınan karar eğitim camiasında tepkiyle karşılandı.

REKTÖR ŞAHİN: YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ
Sorularımızı cevaplayan MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin “Bu yanlıştan dönüleceğini umuyorum” dedi. Şahin şunları söyledi: Üniversitelerde 3 haftalık bir tatil yapıldı ama sonrası için de durum belli değil. Uzmanlar virüsün haziran ayında zirve yapacağını söylüyor. Üniversiteleri tümden donduracak mıyız? Alt sınıftaki öğrenci üst sınıfa geçmeyecek mi? Online eğitimle biz bu eksikleri kapatacağız. Harvard ve Stanford bu sisteme geçerek yanlış mı yaptı? Çağı yakalamak gerekir. YÖK, kararını gözden geçirmeli. Fırsat eşitsizliğinden bahsediliyor. Bütün kurumların bütçesi kısıtlanırken üniversitelerin bütçesine dokunulmadı. Devlet üniversiteleri gerekli adımı atmalıydı. YÖK’ün aslında bizi tebrik etmesi gerekirken baş başa kaldığımız duruma bak...

PROF. ERKUT: BUNUN MANTIĞI YOK!
Prof. Dr. Erhan Erkut “Eğitimin geleceğinde online eğitim var. Bu sistemde kapasitesi olan üniversiteye ‘bunu kullanmayacaksın’ demenin mantığı yok” dedi.

EĞİTİMCİ ÜNSAL: KARAR DOĞRU DEĞİL
Eğitim Uzmanı Salim Ünsal “Teknik yapısı hazır olmayanlardan yola çıkarak yapılan durdurma kararı doğru değil. Hazırlığını yapmamış bütün üniversitelerin de bu süreçten istifade ederek bu altyapıyı hazırlamaları gerekiyor. Üç haftanın uzaması ile öğrencilerin dönem kaybetmeleri daha büyük bir ekonomik ve sosyal yaraya yol açacaktır” diye konuştu.
Tepkilerin ardından YÖK, Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında uzaktan ve açıköğretim imkanlarını devreye sokacağını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...