HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Öğrenciler gelecek' mutluluğu

Düzenleyen: /
'Öğrenciler gelecek' mutluluğu
Eğitim, Üniversite, Haber

EĞİTİM Haberleri

Hibrit veya karma olarak adlandırılan modele ilişkin üniversiteler, senato kararlarını duyurmaya başladı. Bazı üniversiteler tedbirleri alarak eğitime başladı. Bu süreçte büyük kayıplar yaşayan esnafın gözü kulağı da memleketlerine giden öğrencilerin dönüşü...

MAHMUT ÖZAY

Üniversitelerin yaklaşık 2 dönem kapalı kalması emlak sektörünü neredeyse durma noktasına getirdi. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik “Pandeminin en çok etkilediği kesimlerin başında geliyoruz. Öğrenciler ve aileler normal hayata dönmek istiyor. En azından bazı alanlardaki eğitimlerin yüz yüze yapılması, birçok vatandaş için iyi olacaktır. Herkesin bir anda okula girmesinden ziyade bazı öğrencilerin kademeli olarak örgün eğitim görmesi güzel olacaktır. Gençlerimizin tedbirlere uyarak hareket edeceğine inanıyoruz. Bize göre hibrit eğitim modeli herkesi rahatlatacak bir model olacaktır” dedi.
Öğrencileri maddi anlamda rahatlatan ikinci el eşya satan yerlerde de işler durma noktasına geldi. İş yeri sahipleri öğrenciler gelmeyince eşyaların ellerinde kaldığını söyledi. Hibrit eğitimle bazı öğrencilerin tekrar yüz yüze eğitime başlaması bu sektörde bir takım rahatlamalar getirecek. Esnaf Yılmaz Durgun “Yeni bir depo kiraladık aldığımız bütün eşyalar orada. Bazı fakültelerin açılması ile bir hareket olacak. Depolarımızı biraz eritiriz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...