Ara tatil kaldırılıyor mu? MEB anket paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ara tatil kaldırılıyor mu? MEB anket paylaştı

EĞİTİM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘ara tatil değerlendirme’ anketi hazırladı. Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik hazırlanan ankette 'Ara tatil kaldırılsın mı, devam etsin mi' diye soruldu. Ankete 10 Aralık’a kadar MEBBİS üzerinden ulaşılabilecek.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 10 Kasım Cuma günü başladı. Milyonlarca öğrenci bir haftalık ara tatilin ardından yeniden ders başı yaptı. Eğitim kaldığı yerden devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir anket hazırladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatilin devam edip etmeyeceğine dair öğretmenlerin görüşüne başvuracaklarını açıklamıştı. Bakan Tekin, "Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız" demişti.

MEB resmi sitesinde “Ara Tatil Uygulamasına İlişkin İzleme ve Değerlendirme Çalışması - Öğretmen Anketi” erişime açtı. Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik hazırlanan ankette “Ara tatil kaldırılsın mı, devam etsin mi?” sorusuna cevap arandı.

ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLERE FARKLI SORULAR SORULDU

Öte yandan her grup için farklı soru çeşidi ve soru sayısı bulunuyor. Öğretmenlere, 17, öğrencilere 15 ve velilere de 18 soru yöneltildi. Cevap kısmında, “Katılıyorum, kararsızım ve katılmıyorum” seçenekleri yer alıyor. Öğretmenlere; ara tatil uygulamasından velilerin memnun olup olmadığı, öğrenciler ve velilere ise "ara tatil uygulaması aile bireylerini mutlu etti mi?" gibi sorular yöneltiliyor.

Öğretmenler ve veliler için bir yorum kutusu da bulunan ankette, öğrenciler için yorum bölümüne yer verilmedi.

Ankete MEBBİS üzerinden katılım sağlanabilecek. Ara tatil sürecinin nasıl geçirildiğine dair soruların yer aldığı anketin önümüzdeki dönemlerde ara tatillerin devam edip etmemesine dair karar alınması bağlamında değerlendirilmesi bekleniyor.

Ankete 10 Aralık’a kadar MEBBİS üzerinden ulaşılabilecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...