Bakan Özer: Dağıttığımız kitapları okuyun

- Güncelleme:
Bakan Özer: Dağıttığımız kitapları okuyun

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde oluşturulan sınıfta eğitim alan öğrencilerin karne törenine katıldı.

Bakan Özer, hastane sınıfı dersliğini ziyaret edip sohbet ettiği öğrencilere karnelerini verdi. Öğrencilere iki sürprizleri olduğunu belirten Özer “Bir tanesi karne alan tüm öğrencilerimize kitap hediye ettik. 81 ilde, 922 ilçede, tüm öğrencilerimize karneyle birlikte bir kitap verildi. Dolayısıyla öğrencilerimizden istirhamımız kendilerine hediye edilen kitapları 15 gün içinde okumalarıdır” dedi. Geçen yaz ilk defa bilim, sanat, matematik ve İngilizce yaz kursu açtıklarını ve bu kurslardan yaklaşık bir milyon öğrencinin faydalandığını hatırlatan Özer, ikinci sürpriz olarak bu sene de iki haftalık bilim, sanat, matematik ve İngilizce kursu açtıklarını söyledi.

AĞRILI BEŞİZ KIZLAR İLK KARNELERİNİ ALDI

Ağrı’da okula yeni başlayan beşiz kızlara, ilk karneleri verildi. Fırat Mahallesi’nde oturan Fatih ve Hatice Yılmaz çiftinin beşiz kızları Tenzile, Rabia, Havva, Berfin ile Hiranur, eğitim gördükleri İbrahim Çeçen İlkokulunda ilk dönemlerini tamamladı. Sınıflarında yan yana oturan beşiz kızlara, öğretmenleri tarafından karne ve hediyeleri verildi. İlk defa karne almanın mutluluğunu yaşayan beşizler, öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

KARNE BAŞARININ TEK ÖLÇÜTÜ DEĞİL

Bahçeşehir Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü uzmanları, ailelere karnenin başarının tek ölçütü olmadığını söyledi. “Çocuğun karnesi beklentilerin altında olsa bile eleştiri yerine bir süre için onun bu sıkıntıdan uzaklaşmasını sağlamalısınız” diyen bölüm uzmanları şunları söyledi: Yarıyıl tatilinde çocuğunuza verebileceğiniz en güzel hediye, onlara göstereceğiniz ilgi ve ayırdığınız zamandır. Birlikte yapacağınız etkinlikler aile içi iletişiminin ve aile bağlarının güçlenmesini destekleyecektir. Tatiller, çocuklar için tiyatro, sinema, müzikal gibi sanatsal faaliyetler için de bolca alternatifin olduğu dönemlerdir. Bu durum fırsat olarak değerlendirilebilir. Bunun yanı sıra bir çocuk kitabını birlikte okuyup üzerine sohbet edin, kitaptaki karakterleri canlandırın ya da kitaba yeni bir kapak tasarımı yapın. MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...