Maarif vakfı, son okulunu Gürcistan’da açtı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Maarif vakfı, son okulunu Gürcistan’da açtı

EĞİTİM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Gürcistan’da faaliyet gösteren Gürcistan Uluslararası Maarif Okulları, Marneuli şehrinde yeni bir okul açtı.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - TMV’nin Gürcistan Uluslararası Maarif Okullarından yapılan açıklamaya göre, başkent Tiflis’e yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Marneuli’de törenle açılan okul, laboratuvarları ve robotik kodlama sınıflarıyla 300 öğrenciye 15 sınıfta, Gürcistan eğitim sistemine göre hizmet verecek. TMV Başkanı Birol Akgün, Marneuli’de okul açmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek “En az öğrencilerimiz kadar heyecanlıyız” dedi. TMV olarak Gürcistan’da 2017’den beri faaliyet gösterdiklerini anımsatan Akgün “Gürcistan, bizim aynı coğrafyayı paylaştığımız en yakın komşularımızdan biri” şeklinde konuştu.

Dünya genelinde 52 ülkede 52 binden fazla öğrenciye kaliteli eğitim verdiklerini vurgulayan Akgün “Çok kıymetli veliler, öğrencilerinizi bize emanet ettiniz. Gözünüz arkada kalmasın, bizim eğitim birikim ve anlayışımız 52 ülkedeki tecrübelerin yansıması ve başarısı olarak en başarılı öğretmenlerle kaliteli bir eğitim vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci “Türkiye’nin eğitim alanındaki tecrübesinin yüz yıllık geçmişinden bahsedildi burada. Mesleki teknik alanda tecrübelerimizi Gürcistan’a aktarabilmek için Gürcistan’daki bakanlık ile görüşüyoruz. Kısa zamanda sonuç alacağımıza da inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Yelkenci, TMV’nin, Türkiye’nin eğitim alanındaki zengin tecrübesini Gürcistan’a taşıdığını dile getirdi. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...