Mustafa Gelen’le ‘Parçalı burs’ yeniden geldi

- Güncelleme:
Mustafa Gelen’le ‘Parçalı burs’ yeniden geldi

EĞİTİM Haberleri

İki ay önce göreve gelen MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen 'Parçalı burs' sistemini geri getirdi.

Özel okullar, eğitim öğretim bursunun dışında yönetmelik gereği kayıtlı öğrencilerin yüzde 3’ü kadar öğrenciyi ücretsiz okutmak zorunda. Örneğin, öğrenci sayısı 3 bin ise bu okul, öğrenci sayısının yüzde 3’ü kadar öğrenciyi yani 90 öğrencisini ücretsiz okutmakla yükümlü. Bu 90 öğrenci de yönetmelikteki bazı kriterlere göre seçiliyor. Şehit ve gazi çocukları ile koruma altındaki çocuklar, öncelikli olarak ücretsiz okutuluyor. Yüzde 3’lük burs, uzun yıllar parçalı burs olarak yüzde 25, 50 ve 75 oranında verildi. Ancak 2014’te burs oranı parçalı olmaktan çıkarıldı ve yüzde 100 tam bursa dönüştürüldü.

Pandemi döneminde bir süre uygulanan parçalı burs ardından yeniden rafa kalkmıştı. İki ay önce göreve gelen MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen’in ilk icraatlarından biri parçalı bursu geri getirmek oldu. Okullara gönderilen genelgede “Öncelikli öğrencilerden yüzde 3’ün altında kuruma başvuru olması durumunda kalan kısmını, öğrenim ücretinin tamamını almadan okutabileceği gibi; öğrenim ücretinin yüzde 25, 50 ve 75 oranı kadar kısmını ücretsiz okutabilir” denildi. Böylece burstan yararlanan öğrenci sayısı artacak. MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...