Tercih listesini geniş aralıklarla oluşturun

Tercih listesini geniş aralıklarla oluşturun

EĞİTİM Haberleri

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Özgür Akoğlan, YKS’de tercih yapılırken geniş aralıklarla liste oluşturulması gerektiğini söyledi.

MAHMUT ÖZAY

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Özgür Akoğlan şöyle konuştu: Örneğin 100 bin başarı sırası olan aday 40 bin başarısı sıralarına kadar tercih yapabilir. Adayların yapması gereken bölümleri ve üniversiteleri yerinde görmek, bilgi almak ve tercih yaparken işin uzmanı kişilerden destek almaktır. Özellikle bu yıl başarı sıranızın daha üzerinde 5-6 bölümü; başarı sırası sizden yüzde 35-40 daha yukarıda görünse de yazabilirsiniz. Ancak siz ‘Ne olursa olsun bir üniversiteye yerleşmeliyim’ diyorsanız, başarı sıranızın yüzde 35 altında başarı sırasına sahip olan yükseköğretim programlarına da tercih listenizde yer verip kendinizi garantiye alabilirsiniz.

Kendinizi garanti altına almak için başarı sırası sizden çok geride olan, kazansanız bile kayıt olmayı düşünmediğiniz bir programa tercih listenizde yer vermemeniz gerekiyor. Çünkü yer verir ve yerleşirseniz kayıt olmasanız dahi bir sonraki yıl ortaöğretim başarı puanınız yarı yarıya düşecektir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...