5 yıl içinde 530 millet bahçesi daha

- Güncelleme:
5 yıl içinde 530 millet bahçesi daha

Ekonomi Haberleri

Şimdiye kadar 470 tane millet bahçesi projesi tamamlayan AK Parti önümüzdeki 5 yıl içinde bu sayıyı 1000'e tamamlamayı planlıyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Şimdiye kadar 72 milyon metrekarelik 470 millet bahçesi projesi hazırlayan ve 165 tanesinin açılışını gerçekleştiren AK Parti, bu sayıyı önümüzdeki 5 yıl içerisinde 1000’e çıkarmayı hedefliyor. Böylece, halkı doğa ile buluşturan ve aktif yaşam ile sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılayan millet bahçelerinin toplam alanı 100 milyon metrekareyi bulacak. Kişi başı yeşil alan hedefi ise dünya standartlarını üzerine çıkarak 15 metrekare ve üzeri olacak. Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği aktif yeşil alan oranı kişi başına en az 9 metrekare. Ülke yüzölçümünün yüzde 12,71’i olan korunan alan miktarı ise yüzde 20’ye yükseltilecek.

Şehirlere ‘Temiz Hava Sertifikası’ verilecek. Hava kirleticilerinin oranı yüzde 20 azaltılacak. 

Ulaşımdan kaynaklı gürültünün azaltımı için gürültü bariyeri alanı 80 bin metrekareye çıkarılacak ve tüm şehirlerin stratejik gürültü haritaları ve gürültü eylem planları hazırlanacak. Gürültü yönetim veri tabanı oluşturularak, Türkiye genelinde sessiz alanlar belirlenecek ve bu alanlar korunacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...