Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı: Dünyada 5'inci, Türkiye'de 1'nci...

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Bakan Kurum'un paylaştığı videoda Türkiye’nin en büyük millet bahçesinin detayları anlatılırken, Bakan Kurum "Dünyada 5’inci, Türkiye’de 1’inci, Çok yakında!" notunu düştü.

Şehirlere nefes olan, vatandaşların ortak buluşma alanı millet bahçelerinin sayıları artıyor. İstanbul'a ise Türkiye'nin en büyük millet bahçesi yapılıyor. İlk fidanların geçtiğimiz yıl İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde dikildiği Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Dünyada 5'inci, Türkiye'de 1'inci, Çok yakında!" ifadeleriyle sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Videoda, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin detayları anlatıldı.

ALTYAPININ YÜZDE 95'İ TAMAM

Paylaşılan videoda geçen sene Mayıs ayında çalışmaları başlayan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde altyapı imalatlarının yüzde 95'inin bittiği ve yolların yüzde 90’a yakınının tamamlandığı ifade edildi. Yeşil alanlarda ise ağaç dikim faaliyetleri sürüyor.

DÜNYADA BEŞİNCİ, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ

Bakan Kurum’un paylaştığı videoda, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin 2 milyon metrekare alan üzerine kurulu, yeşil alanı bol, içinde sosyal donatıları, 70 bin metrekareye yakın kapalı alanları ve sosyal donatıları olan büyük bir şehir parkı olacağı vurgulandı. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin, dünyada bu büyüklükte beşinci sırada, Türkiye’nin de en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyacağı belirtildi.

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı: Dünyada 5'inci, Türkiye'de 1'nci...

DOĞAL YAŞAM KÖYÜ KURULACAK

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi tamamlandığında adeta İstanbullular için 'yeşil bir koridor' olacak. Şehir parkında spor salonları, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, etkinlik çadırı ve sergi alanları da yer alacak.

Videoda Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne ait ayrıca şu bilgilere yer verildi:

“Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne 9 ayrı noktadan girilebilecek. Bu girişlerde seralar ve bostanlar olacak. Bu seralarda doğal ürünler yetiştirilebilecek. Vatandaşlar isterlerse buradan doğal ürünler temin edebilecek.

Güney-kuzey yönünde yaklaşık 2 buçuk kilometre uzunluğunda Ab-ı Hayat Suyu denilen bir yapay dere bulunacak. Ayrıca dere kenarlarında seyir terasları, burada piknik yapılabilecek alanlar, dinlenme alanları oluşacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Güney-Kuzey istikametinde 2,5 kilometrelik bir uzunluğa sahip olduğu için bu uzunlukta da bisiklet ve yürüyüş yolları bulunacak. Ayrıca millet bahçesindeki bütün çalışmalar bittiği zaman oyun alanları, tenis kortları, basket, voleybol sahaları, kay-kay pistleri, sosyal tesislerdeki sergi sarayları, aş evi, kütüphaneler, millet kıraathaneleri yer alacak. Yine seyir terasları, gezinti alanları, insanların dinlenebileceği sosyal alanlar oluşturulacak."

NİSAN AYINDA AÇILACAK

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki 'Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi' programına katılan Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada "81 ilde 81 milyon metrekare hedefiyle yola çıktığımız millet bahçelerimizde şu an itibariyle 468 millet bahçesine ulaştık. İnşallah en büyük millet bahçemizi de Atatürk Havalimanı'na yapıyoruz. Buradaki millet bahçesini nisan ayında bitirip İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Fethin 570'inci yıl dönümünde bütün İstanbul'a ve Türkiye'ye armağan edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...