Kraliçe’nin kirazları Bursa’dan

Kraliçe’nin kirazları Bursa’dan

EKONOMİ Haberleri

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yetiştirilen, lezzeti ve görünümüyle dünya çapında meşhur Napolyon kirazı için hasat zamanı geldi.

Bu yıl 3 bin ton kirazın hasat edilmesi bekleniyor. Ürün; İngiltere, Rusya, Almanya ve Ukrayna başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç edilecek. Hatta bu kiraz, İngiliz Kraliyet ailesinin de sofrasına gönderilecek. İhracatçı firmanın yetkilisi Mehmet Efe, 15 yıldır İnegöl’den kiraz ve şeftali gibi meyveleri alarak yurtdışına gönderdiklerini belirterek “Bu bölgenin ürünü çok kaliteli. Kimyasal analizlerde problem yok. İriliği çok çekici. Peşin olarak alım yapıp, kendi müşterilerimize ihracatı yapıyoruz. Sadece Avrupa değil, Orta Doğu ülkeleri de radarımızda” dedi.

İHRACATLIK FİYAT 22 TL
İhracatlık kirazın satış fiyatı, bu yıl kalitesine göre 22 TL’ye kadar çıktı. Büyük üreticilerden İrfan Çetinkaya “Hava sıcak gitti, yağış da fazla olmadı. Bu sebeple rekolte biraz düşük. Fiyatlar 22 TL’yi gördü. Şu anda 15-18 TL arasında. Maliyetlerimiz arttı. Önceden bir torba gübreye 55 lira verirken, şimdi 125 lira veriyoruz” diye konuştu. Bu arada iç piyasaya verilen daha küçük boy kirazların kilosu, 5-8 TL arasında...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...