650 TL'ye kıyma, 700 TL'ye kuşbaşı! Fiyatı duyan oraya koştu
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği TEK Market, Süleymanpaşa’da kapılarını açtı. Uygun fiyatlı et satışının başladığı ilk günde metrelerce kuyruk oluştu, zaman zaman izdiham yaşandı.
- TEK Market projesi, dar gelirli vatandaşların sağlıklı ve uygun fiyatlı et ürünlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla başlatıldı.
- İlk şube Süleymanpaşa ilçesinde hizmete girdi; projenin Şarköy, Çerkezköy, Hayrabolu, Malkara gibi diğer ilçelere de yayılması planlanıyor.
- Marketlerde belediyenin kendi üretimi olan yerli et ürünleri; kıyma 650 TL/kg, kuşbaşı 700 TL/kg fiyatlarla satışa sunuldu.
- Açılış gününde yoğun talep nedeniyle kişi başına en fazla 2 kilogram satış sınırı getirildi ve uzun kuyruklar oluştu.
Tekirdağ’da sosyal belediyecilik adımı olarak planlanan TEK Market projesi resmen başladı. İlk şube, Süleymanpaşa ilçesi Ertuğrul Mahallesi'nde düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
DİĞER İLÇELERE DE YAYILACAK
Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, projenin dayanışma odaklı bir sosyal belediyecilik hamlesi olduğunu belirterek, dar gelirli vatandaşların sağlıklı ve uygun fiyatlı et ürünlerine erişimini kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Daha önce hayata geçirilen kent lokantaları, aşevi, halk ekmek ve emeklilere pazar desteği gibi uygulamaları hatırlatan Yüceer, TEK Market’in bu zincirin yeni halkası olduğunu ifade etti.
Başkan Yüceer ayrıca, projenin yalnızca Süleymanpaşa ile sınırlı kalmayacağını; Şarköy, Çerkezköy, Hayrabolu ve Malkara’da da hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. İhtiyaca göre diğer ilçelerde de yeni şubeler açılacağı belirtildi.
Et fiyatıyla yarışıyor! İftar sofralarının vazgeçilmezi
KIYMANIN KİLOSU 650 TL
Market raflarında tamamen belediyenin kendi üretimi olan yerli et ve et ürünleri yer aldı. Açılış gününde kıymanın kilogramı 650 TL, kuşbaşı etin kilogramı ise 700 TL’den satışa sunuldu. Yoğun talep nedeniyle kişi başına en fazla 2 kilogram satış sınırı getirildi. Et ürünlerinin yanı sıra kadın üreticilerin hazırladığı yerel gıdalar da satışa çıkarıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından vatandaşlar uygun fiyatlı ürünlerden alabilmek için market önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İlk gün yoğunluğu dikkat çekerken, zaman zaman izdiham yaşandı.
