Uzak Doğu’ya ihracat seferi

Düzenleyen:
Uzak Doğu’ya ihracat seferi

EKONOMİ Haberleri

İki milyar dolarlık doğal taş ihracatını artırmak için 17 farklı ülkeye ticaret heyeti düzenleyen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), bu defa Asya’nın büyüyen ekonomisi Güney Kore’ye gitti.

Bu ülkeye geçen yıl 5 milyon dolarlık doğal taş ihraç ettiklerini söyleyen İMİB Başkanı Aydın Dinçer “Türkiye’ye sıfır vergi uygulayan Güney Kore’nin ithalat listesinde, ilk üçte yer almayı hedefliyoruz” dedi. Seul’de gerçekleşen organizasyona, Türkiye’nin önemli mermer üreticisi durumunda bulunan 17 firma ve 25 temsilci katılarak, iş birliklerine imza attı. Bu arada İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği de (İKMİB), Çin’in Şanghay kentinde düzenlenecek “Uluslararası İthalat Fuarı”na millî katılım organizasyonu düzenleyecek. 5-10 Kasım tarihleri arasındaki fuara; gıda, elektrik, elektronik, kozmetik, mutfak eşyası, medikal, tekstil ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren 54 Türk firması katılacak. İKMİB Başkanı Adil Pelister “Geçen yıl 620 milyon dolarlık iş birliği anlaşması yapmıştık. Bu yıl daha büyük hacim hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...