Bulaşık makinesini yerli oto çalıştıracak

Bulaşık makinesini yerli oto çalıştıracak

EKONOMİ Haberleri

Prototipi görücüye çıkmayı bekleyen ‘Türkiye’nin Otomobili’, bulaşık makinesini yönetecek, fişte unutulan ütüyü devre dışı bırakacak, internetten alışveriş yapacak.

Türkiye’nin otomobili, yüzünü göstermek için gün sayarken, geliştirilen prototipin bir otomobilden çok daha fazlası olacağı belirtiliyor. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olması sebebiyle heyecanla beklenen otomobilin teknolojisi, evde kullanılan ağa bağlı akıllıllı çamaşır ve bulaşık makinesi, buzdolabı ya da müzik sistemini uzaktan yönetebilecek, fişte unutulan ütüyü devreden çıkaracak, internetten alışveriş yapacak. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş’ın “Otomobilden fazlasını yapacağız” diye özetlediği özelliklerle akıllı bir araç, hatta özel bir asistan hâline gelen bu platformda otomobil, internete bağlı tüm akıllı cihazlarla iletişime geçip onları yönetebiliyor.

ORKESTRA ŞEFİ GİBİ
Gürcan Karakaş’ın da bugüne dek pek çok defa vurguladığı gibi “konusunun uzmanı ve dünyanın en iyileriyle” çalışıldığı her fırsatta dile getirilen Türkiye’nin otomobili, bilgileri toplayacak, işleyecek ve kullanıcısına en iyi çözümü sunacak bir asistan ve orkestra şefi gibi olacak. Otomobil üzerindeki sensör, kamera, işlemci gibi nesneler bütün bu işletimi yönetmeye yardımcı oluyor.

SÜRÜCÜNÜN YERİNE DÜŞÜNECEK
Cumhurbaşkanı tarafından ziyaret edilmesi beklenen otomobil, evdeki akıllı buzdolabı, ocak, alarm sistemi, ısıtıcı ve soğutucuları kontrol ediyor, şebeke sistemlerini idare ediyor, tüm cihazlara entegre çılışoyor. Çoğu zaman sürücü ya da yolculara önceden bilgi vererek onların yerine de şüşünüyor.

EVDEYKEN BİLE OTOMOBİL HİZMETTE
90’lı yılların konuşan otomobili gibi, sahibi ya da kullanıcısı evindeyken bile otomobilin akıllı asistanı çalışacak. Asistan, sürücü evdeyken bile bazı işlerini idare edebilecek.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...