Borsanın rekor haftası

Borsanın rekor haftası

EKONOMİ Haberleri

Haftalık bazda yükseliş rallisini 12 haftaya çıkararak, bu alanda en uzun süre üst üste artış rekoru kıran borsa, aynı zamanda geçen hafta içinde 124.537 puanla da tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Analistler, 122.142 puandan cuma gününü tamamlayan endeksle ilgili olarak; 121.500 seviyesinin destek, 124.500’ün direnç konumunda takip edileceğini belirtti. Küresel ekonomide gözlemlenen iyileşme ile azalan belirsizliklere paralel olarak, yurt içinde makroekonomik veriler ve yatırımcı güvenindeki artış, hisse senetlerinde rekorları beraberinde getirdi. Faizlerin düşmesiyle alternatif getiri arayışına giren yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesi de, Borsa İstanbul’daki yükselişi destekledi. Analistler, dönem dönem artan risklerin Borsa İstanbul’daki yükseliş trendini sınırlı etkilediğini, geri çekilmelerin yatırımcılarca alım fırsatı olarak görüldüğünü söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...