Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koronavirüs, sigorta kapsamına alındı

Koronavirüs, sigorta kapsamına alındı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'de hizmet veren özel sağlık sigorta şirketleri sigortalılar için yeni bir çalışma başlattı. Bu kapsamda 11 sigorta şirketi, sigorta poliçeleri gereği kapsam dışında olan Covid-19'a yakalananların hastalığın poliçe başlangıç tarihinden sonra tespit edilmiş olması şartı ile sigorta kapsamında tedavi görebilmesine imkan sağladığını duyurdu.

Mevcut durumda özel sağlık sigortası bulunan kişilerin Covid-19 tedavilerinin sigorta tarafından karşılanmadığını belirten Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Sigorta Komisyonu Başkanı Osman Tüken "Fakat koronavirüs salgın hastalığının teminat dışında olmasına rağmen, Türkiye'de faaliyet gösteren Acıbadem Sigorta, Ak Sigorta, Allianz Sigorta, Anadolu Sigorta, Axa Sigorta, Doğa Sigorta, Güneş Sigorta, HDI Sigorta, Mapfre Sigorta, Sompo Sigorta ve Türk Nippon Sigorta, hastalığın poliçe başlangıç tarihinden sonra tespit edilmiş olması şartı ile Covit-19'a yakalanan sigortalıları için güvence sağlayacaklarını, emsal teşkil etmemek kaydıyla açıkladılar. Diğer sigorta şirketlerini de bu konuda adım atmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

ÖLÜM DURUMUNDA TAZMİNAT ALABİLİRSİNİZ
İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği (İSAD) Onursal Başkanı Turusan Bağcı da bunun bir jest ödemesi olduğunu, sigorta şirketlerinin kendi kasasından ödeme yapacağını ifade etti. Bağcı, Kovid-19 nedeniyle oluşan bir ölüm durumunda da mirasçıların hayat sigorta şirketlerinden tazminat alabileceğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...