Turkish Cargo salgın döneminin parlayan yıldızı

Turkish Cargo salgın döneminin  parlayan yıldızı

EKONOMİ Haberleri

Turkish Cargo, taşınan yük tonajının katedilen kilometreye çarpımıyla elde edilen "FTK" verilerine göre büyük başarı yakaladı.

Şirket, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği tarafından açıklanan "FTK Şubat 2020" sonuçlarında, yüzde 16,6 büyüme yakaladı. Böylece en iyi 25 hava kargo taşıyıcısı arasında "en yüksek büyüme oranını" gerçekleştirdi. Şubatta 5’inci sıraya yükseldiklerini belirten THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı; jeopolitik konum avantajına dikkat çekerek, yalnızca kargo taşıyabildikleri bu zor günlerde görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti. Turkish Cargo Covid-19 sürecinde; Taipei, Atlanta, Sao Paulo, Seul, New York ve Kiev başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına gıda, yardım malzemesi, medikal ekipmanlar taşıyor. Şirket, sadece nisanda 4 bin ton ilaç ve 500 ton medikal ekipman taşıdı. 44 uçakla hizmet veren Turkish Cargo, 38 destinasyona nisanda 900’den fazla sefer düzenledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...