Merkez 'güven' verecek

Merkez 'güven' verecek

EKONOMİ Haberleri

Ekonomistler, yarınki Merkez Bankası toplantısından faiz artışı bekliyor. Ancak asıl etkiyi "enflasyonla mücadeleye" ve "gelecek dönem para politikasına" ilişkin kararlı mesajlar oluşturacak.

Ekonomistler "Politika faizinin yüzde 15 civarına çıkarılması, fonlama maliyetini çok etkilememiş olacak. Çünkü geç likiditeden yapılan fonlama, hâlihazırda bu seviyelere yakın seyrediyor. Dolayısıyla piyasayı bozucu etkisi sınırlı kalacak. Türkiye, son üç yıldır yaşadığı sıkıntılardan sonra en keskin toparlanmasını yaşayarak, yabancı yatırımcıların yeniden ilgi alanına girmeye başladı. TCMB'nin de bu kapsamda, faiz kararının yanı sıra karar metni yakından takip edilecek. 'Bundan böyle enflasyon odaklı para politikası çerçevesinin ön plana çıkacağına' ve 'gerekirse ek sıkılaşmaya gidilmesine' yönelik mesajlar olumlu olacaktır" görüşünü dile getiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...