ABD Ekim ayı perakende satış rakamları açıklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD Ekim ayı perakende satış rakamları açıklandı

EKONOMİ Haberleri

Dünyanın süper ekonomisi ABD'de perakende satışlar beklenilenden daha fazla gerçekleşti. Perakende satışlar önemli bir veri. Öyle ki büyümenin ve enflasyonun önemli göstergelerinden sayılıyor. Ayrıca perakende satışların artması piyasalara yön verecek.

 ABD Ekim ayı perakende satış rakamları açıklandı. Perakende satışlar, büyümenin ve enflasyonun önemli göstergelerinden sayılıyor. ABD'de perakende satışların artması piyasalara yön verecek.

YÜZDE 1,3 ARTTI

ABD Ticaret Bakanlığı, ekim ayına ilişkin perakende satış verilerini paylaştı. ABD'de perakende satışlar, ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 1,3 artarak 694,5 milyar dolar oldu ve piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş kaydetti.

BEKLENENDEN FAZLA ARTTI

Piyasa beklentileri, perakende satışların ekimde yüzde 1 artması yönündeydi. Beklenenden fazla artış gösteren perakende satışlar eylülde değişim göstermemişti.

Bu dönemde perakende satışlardaki artışta, yükselen enerji maliyetinin etkisiyle benzin istasyonlarında yaşanan aylık yüzde 17,8 artış etkili oldu.

SEKTÖR SEKTÖR ABD'DE ARTAN PERAKENDE SATIŞLAR

- Mağaza dışı perakendecilerdeki satışlar yüzde 1,2,
- Mobilya mağazalarındaki satışlar yüzde 1,1,
- Yiyecek ve içecek hizmetinin sunulduğu yerlerdeki satışlar yüzde 1,6,
- Motorlu taşıt ve parçalarının satıldığı mağaza satışları yüzde 1,3.

AA'nın haberine göre, yapı malzemeleri satışları da yüzde 1,1 artarken, giyim mağazalarındaki satışlar değişiklik göstermedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...