Akaryakıt fiyatları son dakika: Brent petrol 100 dolara dayandı, zam kapıda mı? (6 Kasım benzin, motorin ve LPG fiyatları)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatları son dakika: Brent petrol 100 dolara dayandı, zam kapıda mı? (6 Kasım benzin, motorin ve LPG fiyatları)

EKONOMİ Haberleri

Akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyen ve haftaya 92 dolar seviyesinde başlayan brent petrol, hızla yükselerek 98 dolar seviyesini aştı. 100 dolar seviyesini test eden brent petroldeki hareketlilik, özellikle araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Fed'in faiz kararları, Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar ve savaşın seyri gibi dünyanın gözünü çevirdiği konular, brent petrol üzerinde doğrudan etkili olmaya devam ederken, süren dalgalı seyir akaryakıt fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Son olarak gelen zamla benzin 23, motorin ise 27 lira sınırına dayandı. Peki brent petrolde yükseliş sürecek mi, akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte 6 Kasım 2022 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Rusya-Ukrayna savaşı dünyadaki ekonomik dengeleri değiştirdi. Brent petrol, uygulanan yaptırım ve ambargolar sonrası Mart ayında 140 dolar seviyesine ulaştı, bu rakam ise son 14 yılın en yükseği olarak kayıtlara geçti. 24 Şubat'tan bu yana süren savaşın seyri durgunlaşırken, petrol düşüşe geçerek 85 dolar seviyelerini test etse de yeniden yükseliş kaçınılmaz oldu, dalgalı seyir akaryakıt fiyatlarını da doğrudan etkiledi.

BRENT PETROL 100 DOLAR SINIRINDA

Dolar endeksindeki gerileme, Çin'in 'sıfır Covid-19' politikasını gevşetebileceğine yönelik haber akışı, Çin-Tayvan gerilimi, ABD Merkez Bankası Fed'in hamleleri ve dünyadaki diğer ekonomik gelişmeler, brent petrolün yeniden yükselmesine neden oldu. Brent petrol, şu anda 98,75 dolardan işlem görüyor. Brent petrol 100 dolar seviyelerini test ederken, araç sahiplerini düşündüren konu ise akaryakıt fiyatları oluyor.

AKARYAKITA ZAM HABERLERİ PEŞ PEŞE

Brent petroldeki yükselişle birlikte akaryakıta zam haberleri son haftalarda peş peşe geldi. 1 Kasım'da benzin fiyatlarına 71 kuruş zam yapıldı, bu zam salı günü pompaya yansıdı. Bu zammın ardından bir haber de Cuma günü (4 Kasım) geldi. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubuna 1 lira 31 kuruşluk zam yapılırken, otogaz grubuna gelen zam ise 49 kuruş olarak pompaya yansıdı.

BENZİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Akaryakıta yapılan zamlar sonrasında benzin fiyatları İstanbul'da 21 lira 39 kuruş, Ankara'da 21 lira 53 kuruş ve İzmir'de 21 lira 52 kuruş olarak görüldü.

AKARYAKITA YENİ ZAM GELECEK Mİ?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, 5 Ekim'de düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı. 85 dolara kadar gerileyen brent petrol, bu kararın da etkisiyle yükselişe geçerek 100 dolar seviyelerine dayandı. Son olarak gelen zam ile benzin 23, motorin 27 ve LPG 11 lira sınırına dayandı. Petroldeki yükselişin sürmesi durumunda önümüzdeki günlerde yeni zamlar gelebilir. Şu anda güncel herhangi bir zam veya indirim haberi bulunmuyor.

 KASIM 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 22.68TL
İstanbul motorin litre fiyatı: 26,36TL
İstanbul LPG litre fiyatı: 10,80TL

ANKARA BENZİN, MOTORİN, LPG NE KADAR?

Ankara benzin litre fiyatı: 22.83TL
Ankara' motorin litre fiyatı: 26,47TL
Ankara LPG litre fiyatı: 10.79TL

İZMİR AKARYAKIT GÜNCEL FİYATLAR

İzmir benzin litre fiyatı: 22.84TL
İzmir motorin litre fiyatı: 26,51TL
İzmir LPG litre fiyatı: 10,54TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...